Αυτή είναι η νέα Mercedes-Benz G-Class-πιο αεροδυναμική και ακόμα πιο σκληροτράχηλη (εικόνες)

Ποιος ισχυρίστηκε πως ένα σκληροτράχηλο τετρακίνητο όχημα με διευρυμένες ικανότητες κίνησης σε ανώμαλα εδάφη δεν έχει θέση στην αγορά; H σειρά G-Class της Mercedes με 45 χρόνια στους διεθνείς δρόμους δίνει την απάντηση η οποία προσφάτως είναι και επικαιροποιημένη.

Mercedes G-Class 2024
Mercedes G-Class 2024
Mercedes G-Class 2024
Mercedes G 63 AMG
Mercedes G-Class 2024
Mercedes G-Class 2024
Mercedes G-Class 2024
Mercedes G-Class 2024
Mercedes G-Class 2024
Mercedes G-Class 2024

Πέρασαν 45 χρόνια από τότε που το πρώτο μοντέλο της σειράς G κύλησε στους διεθνείς δρόμους. Σε όλη αυτή την περίοδο τα σκληροτράχηλα τετρακίνητα μοντέλα της Mercedes δεν ξέφυγαν από την αρχική σχεδιαστική και τεχνολογική ιδέα που τα γέννησε προβάλλοντας αρκετές αναβαθμίσεις στους τομείς των τεχνικών στοιχείων της ηλεκτρονικής και της άνεσης.

Από το 1979 που παρουσιάστηκε το πρώτο μοντέλο G με τέσσερις κινητήρες απόδοσης από 72 έως 150 ίππων μέχρι το κορυφαίο μοντέλο παραγωγής σήμερα το G 63 AMG με V8 Biturbo ισχύος 577 ίππων, η σειρά έχει να επιδείξει στο πέρασμα του χρόνου πωλήσεις άνω των 500.000 μονάδων.

Mercedes G-Class 2024

Τα πρώτα μοντέλα προσφέρονταν με τρία αμαξώματα – κοντό μεταξόνιο και ανοιχτό, κοντό μεταξόνιο κλειστό και μακρύ μεταξόνιο κλειστό wagon – και σύστημα μόνιμης τετρακίνησης.

Τα G του ελληνικού στρατού

Το 1992 συνάπτεται συμφωνία της Daimler-Benz με την ελληνική κυβέρνηση για την κατασκευή και διάθεση διασκευασμένων οχημάτων της σειράς G που θα ενίσχυαν τον στόλο μικρών τετρακίνητων οχημάτων του ελληνικού στρατού.

Η γερμανική εταιρεία έστειλε στην ΕΛΒΟ επιμέρους μηχανικά τμήματα και η Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων ανέλαβε τη συναρμολόγηση και το βάψιμο στα χρώματα του... πολέμου (παραλλαγή).

Mercedes G-Class 2024

Σήμερα, η εταιρεία παρουσίασε την ανανεωμένη εκδοχή της σειράς G-Wagen που διατηρεί τη μόνιμη τετρακίνηση με τρία διαφορικά, την "κοντή” μετάδοση και την απόσταση των 241 χιλ. από το έδαφος – προσπέλαση υδάτινου τερέν μέχρι 700 χιλ – καθώς και το boxy χαρακτηριστικό αμάξωμα με βελτιώσεις στα σημεία.

Διαβάστε Επίσης

Με εξηλεκτρισμένη τεχνολογία

Κάτω από το καπό βρίσκεται πλέον ένα ήπια υβριδικό σύστημα 48V με ένα ηλεκτρικό μοτέρ 20 ίππων και 200 Nm που λειτουργεί ως γεννήτρια. Το υβριδικό σύστημα συνδυάζεται με έναν εξακύλινδρο σε σειρά βενζινοκινητήρα 3,0 λίτρων (έκδοση G 500) που αποδίδει 449 ίππους και ροπή 560 Nm.

Mercedes G-Class 2024

Παράλληλα, υπάρχει και η έκδοση diesel (G 450 d) που όμως έχει αυξημένη απόδοση με την ισχύ να βρίσκεται στα 387 ίππους και την θηριώδη ροπή των 750 Nm.

Mercedes G 63 AMG
Η κορυφαία έκδοση Mercedes G 63 AMG

Στην κορυφή βρίσκεται η έκδοση G 63 AMG που επιταχύνει στα 0-100 χλμ./ώρα σε 4,2'' και αναπτύσσει τελική ταχύτητα 220 χλμ./ώρα. Όλες οι εκδόσεις διαθέτουν το αυτόματο κιβώτιο 9G-TRONIC με έξυπνη διαχείριση και τέσσερα προγράμματα λειτουργίας.

Ωστόσο, στο σύστημα DYNAMIC SELECT έχουν προστεθεί και 3 νέα προγράμματα οδήγησης off-road (Sand, Rock και Trail) που διευρύνουν περαιτέρω τις δυνατότητες χρήσης εκτός δρόμου.

Mercedes G-Class 2024

Κατά τα λοιπά, η εταιρεία διατείνεται πως έχει βελτιωθεί η αεροδυναμική και ηχομόνωση ενώ έχει προστεθεί και κάποιες λειτουργίες που για πρώτη φορά παρουσιάζονται σε G-Class όπως η είσοδος χωρίς κλειδί ή μια κάμερα μπροστά που θυμίζει το σύστημα της Land Rover με το "αόρατο καπό” - προσφέρει εικόνα για το οδόστρωμα σα να μην υπάρχει ο όγκος του μπροστινού πρόβολου.

Τέλος, σε μια κρίση ευαισθησίας του τύπου "ας κάνουμε αυτό το μεγάλο τανκ περισσότερο ασφαλές” έχουν προστεθεί διάφορα συστήματα ασφάλειας και υποβοήθησης οδήγησης (ADAS) όπως πέδηση έκτακτης ανάγκης, cruise control με αναγνώριση πινακίδων κυκλοφορίας κ.ά.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network