Το νέο ρομπότ Tesla Optimus δεν σπάει αυγά και χορεύει (video)

Η Tesla παρουσίασε την Gen-2 του Optimus, του ρομπότ που έχει ξεκινήσει να αναπτύσσει εδώ και μερικά χρόνια, το οποίο γνωρίζουμε καλύτερα ως Tesla Bot.

Tesla Optimus Gen-2 Robot

Η ανάπτυξη του Tesla Optimus, του ρομπότ που κατασκευάζει και μελετά η Tesla, συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς από την εταιρεία του Elon Musk. Το Tesla Bot παρουσιάστηκε πρώτη φορά το 2022 και από τότε η εξέλιξή του είναι ραγδαία. Πρόσφατα η εταιρεία είχε παρουσιάσει το τελευταίο update που έδειχνε ακόμη πιο ντελικάτο, όμως τώρα ήρθε η ώρα για το Tesla Optimus Gen-2

Tesla Optimus Gen-2 Robot

Η νέα γενιά του Tesla Bot, όπως έχουμε μάθει να το αποκαλούμε, είναι αναβαθμισμένη και  αισθητικά αλλά κυρίως τεχνολογικά. Χωρίς να έχουν ανακοινωθεί ιδιαίτερες λεπτομέρειες η Tesla χρησιμοποίησε το X του Musk, για να παρουσιάσει ένα video στο οποίο βλέπουμε το ρομπότ να κινείται και να επιδεικνύει τις δυνατότητές του. 

Πέραν λοιπόν της εμφάνισης που έχει αλλάξει, φαίνονται ακόμη πιο αρμονικές κινήσεις σώματος. Η Tesla μας ενημερώνει πως το ρομπότ είναι 10 κιλά ελαφρύτερο χωρίς να έχουν γίνει συμβιβασμοί στις λειτουργίες του. Διαθέτει νέο λαιμό που του επιτρέπει να κινεί το κεφάλι του με τρόπο ανθρώπινο και νέα χέρια που μπορούν να κάνουν ακόμη πιο εκλεπτυσμένες κινήσεις. 

Tesla Optimus Gen-2 Robot

Η Tesla για να μας παρουσιάσει τους αισθητήρες και τους μηχανισμούς ενεργοποίησης των κινήσεων του ρομπότ μας δείχνει πως το Tesla Optimus μπορεί να πιάσει ένα αυγό και να το τοποθετήσει στην αυγοθήκη, ασκώντας την απαραίτητη πίεση ώστε να το κρατήσει στα χέρια του χωρίς να το σπάσει. 

Tesla Optimus Gen-2 Robot

Το Tesla Optimus κινείται έως και 30% ταχύτερα από τις μέχρι τώρα version και έχει επίσης καλύτερη ισορροπία και έλεγχο του κορμού του. Προφανώς το ρομπότ απέχει ακόμη από το τελικό του στάδιο, χωρίς ωστόσο να είμαστε ακόμη σίγουροι αν εξερευνάται κάποια συγκεκριμένη τεχνολογία και έχει διαρρεύσει πως θα κοστίζει περίπου 20.000 δολάρια. 

Tesla Optimus Gen-2 Robot

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης


 

Best of Network