Ερυθρά Θάλασσα: Γιατί Tesla και Volvo σταματούν την παραγωγή αυτοκινήτων

Πώς η κρίση την Ερυθρά Θάλασσα εξαιτίας των επιθέσεων δημιουργεί προβλήματα στο παγκόσμιο εμπόριο και την παραγωγή αυτοκινήτων της Tesla και της Volvo.

Volvo C40 Recharge Twin 2023

Η Volvo θα αναστείλει την παραγωγή στο βελγικό εργοστάσιό της την επόμενη εβδομάδα, μετά τις επιθέσεις σε πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα που διατάραξαν την αλυσίδα εφοδιασμού της εταιρείας.

Το εργοστάσιο της αυτοκινητοβιομηχανίας στη Γάνδη θα σταματήσει την παραγωγή για τρεις ημέρες, αφού τα πλοία έπρεπε να αλλάξουν πορεία για να αποφύγουν τα βίαια επεισόδια σε μια από τις πιο πολυσύχναστες ναυτιλιακές οδούς στον κόσμο, καθυστερώντας την παράδοση των κιβωτίων ταχυτήτων, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Volvo.

Και η Tesla θα σταματήσει την παραγωγή

Η Volvo είναι η δέυτερη αυτοκινητοβιομηχανία μετά την Tesla που αναγκάζεται να διακόψει την παραγωγή λόγω των επιθέσεων. Η Tesla δήλωσε ότι θα αναστείλει την παραγωγή των περισσότερων αυτοκινήτων στο εργοστάσιό της κοντά στο Βερολίνο από τις 29 Ιανουαρίου έως τις 11 Φεβρουαρίου.

Η Volvo κατασκευάζει τα XC40 και C40 στο εργοστάσιό της στη Γάνδη ενώ η παραγωγή του ηλεκτρικού B-SUV EX30 στο ίδιο εργοστάσιο θα ξεκινήσει το επόμενο έτος.

Διαβάστε Επίσης

Πάντως η εταιρεία δεν βλέπει ότι οι διακοπές θα έχουν αντίκτυπο στην ικανότητά της να επιτύχει τους παγκόσμιους στόχους χονδρικής πώλησης ή παραγωγής, δήλωσε ο εκπρόσωπος.

H VW αναφέρει ότι οι επιθέσεις των Χούτι δεν πρόκειται να της δημιουργήσουν προβλήματα στην παραγωγή και αν συμβεί θα είναι μικρής κλίμακας.

Οι επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν μαχητών Χούτι, σε ένδειξη αλληλεγγύης προς την παλαιστινιακή ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς, έχουν διαταράξει μία από τις σημαντικότερες ναυτιλιακές οδούς στον κόσμο, αναγκάζοντας τα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων να ταξιδεύουν μέσω της νότιας Αφρικής και να αποφεύγουν τη διώρυγα του Σουέζ. Αυτό προσθέτει περίπου 10 ημέρες και 1 εκατομμύριο δολάρια κόστος καυσίμων σε ένα ταξίδι από την Ασία στην Ευρώπη.

Η σύγκρουση κλιμακώνεται με αεροπορικές επιδρομές των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου σε στόχους των Χούθι στην Υεμένη.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network