Ποια χώρα διάλεξε η BYD για να χτίσει το ευρωπαϊκό της εργοστάσιο

Η BYD αποφάσισε να φτιάξει εργοστάσιο αυτοκινήτων στην Ευρώπη γιατί πολύ ορθά βλέπει ότι οι περιορισμοί για τα made in China αυτοκίνητα θα επεκταθούν.

BYD Seal

Ο κινεζικός γίγαντας των ηλεκτρικών οχημάτων BYD κατέληξε σε συμφωνία για την κατασκευή μονάδας παραγωγής στην Ουγγαρία, σηματοδοτώντας την πρώτη της εγκατάσταση για την κατασκευή αυτοκινήτων στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της BYD το εργοστάσιο θα κατασκευάζει αμιγώς ηλεκτρικά και plug-in υβριδικά για την ευρωπαϊκή αγορά και θα δημιουργήσει χιλιάδες θέσεις εργασίας. Η εγκατάσταση θα βρίσκεται στα νότια της χώρας στην πόλη Szeged.

Διαβάστε Επίσης

Η BYD παράγει ήδη ηλεκτρικά λεωφορεία στην ουγγρική πόλη Komarom. Η απόφαση της BYD έρχεται μετά από ένα χρόνο φλερτ από ευρωπαϊκές χώρες, από τη Γερμανία έως τη Γαλλία, ελπίζοντας να κερδίσει τις επενδύσεις και την απασχόληση για τους τοπικούς εργαζόμενους που θα προέκυπταν με ένα εργοστάσιο αυτοκινήτων.

BYD

Η BYD και η ουγγρική κυβέρνηση δεν αποκάλυψαν το μέγεθος της επένδυσης και δεν έδωσαν χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση του έργου.

H BYD θέλει 10% μερίδιο στην Ευρώπη

Η BYD στοχεύει να έχει μερίδιο αγοράς 10% στην Ευρώπη μέχρι το τέλος της δεκαετίας. Η εταιρεία πούλησε μόλις πάνω από 13.000 αυτοκίνητα στην Ευρώπη μέχρι τον Νοέμβριο, σύμφωνα με τους ερευνητές αγοράς Dataforce. Το Atto 3 ήταν το best seller της με σχεδόν 11.000 πωλήσεις.

Η αυτοκινητοβιομηχανία διαθέτει πλέον πάνω από 30 βιομηχανικά πάρκα και βάσεις παραγωγής παγκοσμίως, με εργοστάσια επίσης στις ΗΠΑ, τη Βραζιλία, την Ιαπωνία και την Ινδία.

Η Mercedes-Benz, η Audi και η Suzuki έχουν εργοστάσια αυτοκινήτων στην Ουγγαρία. Το νέο εργοστάσιο της BMW στην Ουγγαρία έχει προγραμματιστεί να αρχίσει να κατασκευάζει τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα Neue Klasse το 2025.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network