Η BYD φτιάχνει το πιο αεροδυναμικό αυτοκίνητο

Η BYD υποστηρίζει πως το νέο της μοντέλο Yangwang U6, θα είναι το πιο αεροδυναμικό αυτοκίνητο παραγωγής στον κόσμο

BYD Yangwang U9

Ο χώρος του αυτοκινήτου είναι ο ιδανικός για τις εταιρείες που επιθυμούν διακαώς να διακριθούν σε κάποιον τομέα. Βλέπεις, έχει τόσα πολλά πεδία, που θεωρητικά τουλάχιστον, υπάρχει χώρος σχεδόν για όλους. Ένα από αυτά, είναι και η αεροδυναμική. Εκεί, φαίνεται πως υπάρχει μια έξτρα κινητικότητα, που σε μεγάλο βαθμό οφείλεται στην εξέλιξη νέων ηλεκτρικών μοντέλων.

Διαβάστε Επίσης

Μέχρι στιγμής, η Mercedes κατέχει τα σκήπτρα με την EQS που έχει συντελεστή οπισθέλκουσας 0,20, όμως η κινεζική BYD στοχεύει να ξεπεράσει το πολυτελές γερμανικό sedan. Στο Ακαδημαϊκό Ετήσιο Συνέδριο της Επιτροπής Αεροδυναμικής Αυτοκινήτων της Κίνας (ναι, υπάρχει και τέτοιο), η BYD επιβεβαίωσε την εξέλιξη του δικού της πολυτελούς μοντέλου Yangwang U6, το οποίο μπορεί να μην είναι τόσο εύηχο, αλλά σύμφωνα με την κατασκευάστρια θα έχει αεροδυναμικό συντελεστή μόλις 0,195.

BYD Yangwang U9

Αν η τιμή αυτή επιβεβαιωθεί, θα τοποθετήσει το κινεζικό μοντέλο πάνω εκτός από την EQS και από τα Nio ET7 (Cd 0,208), Tesla Model S Plaid (Cd 0,208), Lucid Air (Cd 0,21) και Porsche Taycan (Cd 0,22). Πρόκειται για έναν τομέα που όταν αναφερόμαστε σε ηλεκτρικά μοντέλα, παίζει πολύ μεγάλο ρόλο. Ο χαμηλός συντελεστής οπισθέλκουσας υποδηλώνει μικρότερη αντίσταση στον αέρα, πράγμα που σημαίνει ότι το αυτοκίνητο καταναλώνει λιγότερη ενέργεια.

Μοντέλα που ξεχωρίζουν

Αντίθετα, ένας υψηλότερος συντελεστής συνεπάγεται μεγαλύτερη αντίσταση και μειωμένη αποδοτικότητα στην κίνηση, γεγονός που επηρεάζει την αυτονομία. Θυμίζουμε πως η Yangwang είναι το πολυτελές παράρτημα της BYD, έχοντας στη γκάμα της μοντέλα όπως το U8, ένα επιβλητικό off road και το U9 που βλέπεις και στις φωτογραφίες, με χαρακτηριστικά supercar. Το U6 θα αποτελέσει το επόμενο βήμα για την κινεζική εταιρεία και θα αποτελεί ένα πολυτελές sedan κατηγορίας BMW i7.

BYD Yangwang U9

Δημοσιεύματα στην Κίνα, αναφέρουν πως το U6 θα ανταγωνίζεται το Model S Plaid και είναι πιθανό να δανειστεί το σύστημα κίνησης με τέσσερις ηλεκτροκινητήρες που προέρχεται από το U8, με ονομαστική ισχύ 1.180 ίππων. Η τιμή του εκτιμάται πως θα κυμαίνεται στα επίπεδα των 100.000 ευρώ.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network