Ανάκληση της Tesla που αφορά 2 εκατ. αυτοκίνητα

Σύμφωνα με το Bloomberg η Tesla θα προχωρήσει σε ανάκληση που αφορά 2 εκατομμύρια αυτοκίνητα μετά από έρευνα της NHTSA για το Autopilot

Tesla Autopilot

Η Tesla υπέβαλε ανάκληση που καλύπτει περισσότερα από 2 εκατομμύρια οχήματα, αφού η κορυφαία ρυθμιστική αρχή των ΗΠΑ για την ασφάλεια των αυτοκινήτων διαπίστωσε ότι το σύστημα υποβοήθησης οδηγού Autopilot δεν κάνει αρκετά για να αποτρέψει την "κακή χρήση" (την λέξη "misuse" αναφέρει συγκεκριμένα).

Η κίνηση αυτή είναι το αποτέλεσμα μιας πολυετούς έρευνας για ελαττώματα από την Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας Οδικής Κυκλοφορίας (NHTSA), η οποία θα παραμείνει ανοιχτή καθώς η υπηρεσία παρακολουθεί την αποτελεσματικότητα των διορθώσεων της Tesla.

Διαβάστε Επίσης

Εκπρόσωπος της NHTSA δήλωσε ότι η έρευνα διαπίστωσε ότι τα μέσα της Tesla για τη διατήρηση της συμμετοχής των οδηγών ήταν ανεπαρκή και θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε "προβλέψιμη κατάχρηση".

"Συγκεκριμένα, η έρευνα διαπίστωσε ότι ο μοναδικός σχεδιασμός του συστήματος Autopilot της Tesla μπορεί να παρέχει ανεπαρκείς ελέγχους δέσμευσης και χρήσης του οδηγού", δήλωσε ο εκπρόσωπος.

"Η αυτοματοποιημένη τεχνολογία υπόσχεται πολλά για τη βελτίωση της ασφάλειας, αλλά μόνο όταν αναπτύσσεται με υπευθυνότητα", δήλωσε η NHTSA. "Η σημερινή ενέργεια είναι ένα παράδειγμα βελτίωσης των αυτοματοποιημένων συστημάτων με προτεραιότητα την ασφάλεια".

Η ανάκληση είναι η δεύτερη φέτος που αφορά τα συστήματα ημιαυτόνομης οδήγησης της Tesla, τα οποία έχουν τεθεί υπό κλιμακούμενο έλεγχο μετά από μερικά ατυχήματα και δυστυχήματα. 

Διαβάστε Επίσης

Σύμφωνα με το Bloomberg, η NHTSA διεξήγαγε για πρώτη φορά έρευνα για ελαττώματα του Autopilot μετά από ένα θανατηφόρο τροχαίο του 2016, για να απαλλάξει το σύστημα στις αρχές του επόμενου έτους. 

Η ρυθμιστική αρχή έχει ανοίξει περισσότερες από 50 ειδικές έρευνες για δυστυχήματα που αφορούν αυτοκίνητα Tesla, τα οποία πιθανολογείται ότι συνδέονται με το σύστημα ημιαυτόνομης οδήγησης της φίρμας. 

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network