Το εξωπραγματικό Ford GT Mk IV έκανε ντεμπούτο (εικόνες, video)

Το πανίσχυρο track day αυτοκίνητο, Ford GT Mk IV έκανε την πρώτη του δημόσια εμφάνιση στην πίστα Sonoma και δεν χρησιμοποίησε καν τους 800 ίππους του.

Ford GT Mk IV Sonoma πρώτη εμφάνιση

Η πρώτη δημόσια εμφάνιση του Ford GT Mk IV έγινε στο πλαίσιο του Velocity Invitational, ενός από τα πιο σημαντικά motorsport events στην Αμερική τα τελευταία χρόνια.

Το εντυπωσιακό supercar της Ford που προορίζεται για την πίστα και κοστίζει 1,6 εκατομμύρια ευρώ, παρουσιάστηκε πριν από σχεδόν ένα χρόνο, αλλά μέχρι τώρα παρέμε στον διαδικτυακό κόσμο. 

Ford GT Mk IV Sonoma πρώτη εμφάνιση

Τώρα έκανε το ντεμπούτο του, προσφέροντας το απίστευτο ήχο από τον V6 Ecoboost της Ford, τον οποίο ακόμη και αν θέλεις να τον υποτιμήσεις, δεν μπορείς χάρη στους 800 ίππους που προσφέρει. 


Βεβαίως στην πρώτη του εμφάνιση στην Sonoma των ΗΠΑ, το Ford GT Mk IV δεν ξεδίπλωσε όλα του τα χαρίσματα. Δηλαδή δεν χρησιμοποίησε και  τους 800 ίππους αλλά μας έδειξε τι μπορεί να κάνει με τους 700 από αυτούς. 

Ford GT Mk IV Sonoma πρώτη εμφάνιση

Στο τιμόνι του βρέθηκε ο Scott Maxwell δοκιμαστής οδηγός της Multimatic που έχει αναλάβει την κατασκευή του αυτοκινήτου, όπως εξάλλου έχει κάνει και με όλα τα αγωνιστικά Ford Mustang. O Maxwell ξεκίνησε τον γύρο στη λειτουργία κινητήρα 1 με 500 ίππους και άλλαξε στη λειτουργία 2 με 700 ίππους στην πορεία.

Ford GT Mk IV Sonoma πρώτη εμφάνιση

Εξήγησε επ' αυτού πως επειδή η πίστα έχει αρκετές στροφές και μερικές από αυτές είναι πολύ κλειστές, δεν ήταν ο κατάλληλος χώρος για να χρησιμοποιηθεί η λειτουργία κινητήρα 3 που θα είχε "ξεκλειδώσει" τους 800 ίππους. 

Διαβάστε Επίσης

Συναρμολογημένο στο χέρι από τη Multimatic, το supercar μόνο για πίστα έχει αμάξωμα από ανθρακονήματα σε μορφή long tail για να τιμήσει τον αρχικό θρύλο του 1967 που κέρδισε το 24 Hours of Le Mans. Xρησιμοποιεί ένα εξατάχυτο αγωνιστικό κιβώτιο Xtrac για ακόμα πιο γρήγορες αλλαγές ταχυτήτων.

Ford GT Mk IV Sonoma πρώτη εμφάνιση

Μπορεί να ανήκει στην ευρύτερη οικογένεια EcoBoost αλλά μάλλον δεν περιμένεις από οτιδήποτε Eco σε αυτόν τον κόσμο αφενός να έχει αυτό τον ήχο, αφετέρου δε να είναι σε θέση να παράγει 1.088 κιλά κάθετης δύναμης στα 241 km/h, όπως κάνει το Ford GT Mk IV. 

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης


 

Best of Network