Ηλεκτρικό αυτοκίνητο κάτω των 20.000 ευρώ από τη Skoda

Στα πλαίσια της έκθεσης του Μονάχου και δια στόματος του επικεφαλής της Skoda ανακοινώθηκε η πρόθεση της εταιρείας για την κατασκευή ενός ηλεκτρικού οχήματος με τιμή κάτω από τα 20.000€ μέχρι το τέλος της δεκαετίας.

Skoda epikefalis Klaus Zellmer

Είναι γεγονός πως όλοι οι κατασκευαστές διερευνούν τη μείωση του κόστους παραγωγής των ηλεκτρικών οχημάτων με στόχο να γίνουν ανταγωνιστικά έναντι των μοντέλων με θερμικούς κινητήρες με απώτερο στόχο την επικράτηση της ηλεκτροκίνησης ως κυρίαρχης τεχνολογίας στην αυτοκίνηση.

Ο επικεφαλής της Skoda, Klaus Zellmer σε ομιλία του στην έκθεση του Μονάχου παραδέχθηκε πως αποτελεί οικονομικό άθλο επί του παρόντος να παραχθεί ένα μικρό ηλεκτρικό hatchback σε τιμές αντίστοιχες με εκείνες ενός Fabia. Όμως είναι στους στόχους της εταιρείας η παραγωγή ενός τέτοιου μοντέλου με τιμή κάτω από τα 20.000 ευρώ σε ένα χρονοδιάγραμμα μέχρι το τέλος της δεκαετίας.

VW EV patoma

Η Skoda έχει ήδη στα σκαριά ένα ηλεκτρικό μοντέλο που θα παρουσιαστεί το 2025 στην ίδια πλατφόρμα με το ID.2 της Volkswagen, και ο Zellmer αναφέρει ότι το ηλεκτρικό αυτοκίνητο A0 (όπως είναι η κωδική του ονομασία εσωτερικά) θα έχει τιμή κάτω από 25.000 ευρώ. Οπότε θεωρείται εφικτή – προϊόντος του χρόνου – και η κατασκευή ενός φθηνότερου ηλεκτρικού μοντέλου σε βάθος 6ετίας.

Πως αλήθεια θα μοιάζει ένα προσιτό ηλεκτρικό Skoda; "Σκέφτομαι το Fabia, ως ένα μοντέλο που πληροί αυτές τις προϋποθέσεις με τους χώρους, την ασφάλεια και την άνεση που έχουν συνηθίσει οι πελάτες από τη Skoda". Ωστόσο συμπλήρωσε: "Η Fabia δεν θα συνεχίσει να ζει - έχουμε τη στρατηγική μας".

Διαβάστε Επίσης

Το σχέδιο της εταιρείας για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα έχει αποκρυσταλλωθεί εδώ και καιρό με ονόματα που αρχίζουν με Ε και τελειώνουν με Q (βλέπε Enyaq). Όποιο όνομά τελικά και αν δοθεί μικρή σημασία έχει. Το ζητούμενο θα είναι να το πετύχουμε σωστά και να έχει το dna Skoda.

Skoda Fabia 1.0 TSI 110PS
Skoda Fabia

Τέλος, ο Zellmer ανέφερε σχετικά και για τη σειρά Fabia: "Η πιο εύκολη πώληση αυτή τη στιγμή είναι ένα Fabia". Παραδέχτηκε ότι η μάρκα είχε υποστεί ζημιά από την παράδοση αυτοκινήτων με υποβαθμισμένα συστήματα infotainment.

Τα συγκεκριμένα συστήματα αποτελούν σήμερα το πιο σημαντικό στοιχείο ενός αυτοκινήτου και επεσήμανε: "Πρέπει να προσαρμόζεσαι σχεδόν κάθε μήνα, δεν μπορείς να περιμένεις το facelift για να αναβαθμίσεις στις λειτουργίες του λογισμικού. Είμαι πεπεισμένος ότι αυτός είναι ο σωστός δρόμος, αλλά δεν είμαστε ακόμα εκεί που πρέπει να είμαστε".

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network