Η Mercedes πρόλαβε την Tesla στην αυτόνομη οδήγηση

Η Mercedes απέκτησε προβάδισμα έναντι της Tesla στην πολιτεία της Καλιφόρνιας λαμβάνοντας έγκριση για τη λειτουργία του συστήματος αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 3

Mercedes EQS SUV

Η Mercedes φαίνεται πως "νίκησε" την Tesla στο γήπεδο της καθώς γίνεται η πρώτη αυτοκινητοβιομηχανία που θα κυκλοφορήσει μοντέλα με σύστημα αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 3 στην Καλιφόρνια.

Διαβάστε Επίσης

Ένα σύστημα που θα διατίθεται προαιρετικά στα μοντέλα S-Class και EQS SUV που θα ταξινομηθούν εκεί αργότερα και πάντως εντός της τρέχουσας χρονιάς. Νωρίτερα φέτος, η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία είχε επίσης λάβει έγκριση για την εφαρμογή συστημάτων αυτοματοποιημένης οδήγησης στους δρόμους της Νεβάδα από το αρμόδιο τμήμα μεταφορών της πολιτείας.

αυτόνομη οδήγηση

Η έγκριση αφορά στο σύστημα Drive Pilot της Mercedes, το οποίο στο επίπεδο αυτονόμησης 3 προσφέρει περισσότερο χρόνο κίνησης χωρίς την συμμετοχή του οδηγού σε σχέση με τα υπάρχοντα συστήματα αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 2. Πάντως σε κάθε περίπτωση ο οδηγός θα πρέπει να βρίσκεται σε επαγρύπνιση.

Το σύστημα μπορεί να λειτουργήσει μόνο σε αυτοκινητόδρομους κατά τη διάρκεια της ημέρας με ταχύτητες που δεν υπερβαίνουν τα 64 χλμ./ώρα και θα αποτελέσει μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για τη Mercedes να δοκιμάσει τις τεχνολογίες της σε πραγματικές συνθήκες.

Διαβάστε Επίσης

Άλλα συστήματα αυτόνομης οδήγησης, όπως το Autopilot της Tesla ή το Super Cruise της General Motors, προσφέρουν λειτουργίες επιπέδου 2, και ως εκ τούτου απαιτούν περισσότερη εμπλοκή από τους οδηγούς σε σύγκριση με το σύστημα της Mercedes.

mercedes Drive pilot

Ειδικότερα, το σύστημα Full Self-Driving της Tesla αναφέρει στις οδηγίες χρήσης πως ο οδηγός πρέπει να επιβλέπει συνεχώς τη συμπεριφορά του αυτοκινήτου προκειμένου να επεμβαίνει όπου χρειάζεται για να διατηρήσει μια ασφαλή πορεία στο δρόμο, ανεξάρτητα με τη λειτουργία του συστήματος.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network