Η Mercedes-AMG EQE περιλαμβάνει IWC ρολόι 7.000 ευρώ. Σε ψηφιακή απεικόνιση

Κάποτε ένα αναλογικό ρολόι στο κέντρο του ταμπλό ήταν ένα premium χαρακτηριστικό στο αυτοκίνητο και τώρα η Mercedes το επαναφέρει αλλά με τον τρόπο που υπάρχουν τα πάντα πλέον. Ψηφιακά

Mercedes AMG EQE IWC

Τα ρολόγια συνδυάζονται παραδοσιακά με τα αυτοκίνητα από τότε που ο Paul Newman και ο Steve McQueen δημιουργούσαν σύμβολα με απλές κινήσεις των χεριών τους. Αναμφίβολα δε, ένα ρολόι είναι το κορυφαίο ανδρικό αξεσουάρ. Η Mercedes έχει συνδυάσει αυτά τα δύο με ψηφιακό τρόπο στο ταμπλό της νέας Mercedes-AMG EQE το οποίο ενσωματώνει ένα ψηφιακό ρολόι IWC

Διαβάστε Επίσης

Όπως όλα τα ψηφιακά προϊόντα, έτσι και το ρολόι της IWC χάνει πολύ σε πραγματική αίσθηση, καθώς μιλάμε για ένα αντικείμενο που κοστίζει γύρω στις 7.000 ευρώ. Πρόκειται για την αναπαράσταση του Pilot's Chronograph 41 και χρησιμοποιεί ένα σχέδιο που ανάγεται στη δεκαετία του 1930. 

Mercedes AMG EQE IWC

Κανονικές λειτουργίες αλλά ψηφιακά

Εκτός από την κύρια όψη, το ρολόι διαθέτει μικρότερα καντράν που μετρούν ώρες, λεπτά και δευτερόλεπτα, καθώς και ένδειξη ημέρας και ημερομηνίας. Όλες αυτές οι λειτουργίες λειτουργούν στην ψηφιακή έκδοση της AMG και μάλιστα μπορεί κανείς να ελέγξει το ρολόι με τον ίδιο τρόπο που ελέγχει και το φυσικό. 

Mercedes EQE SUV

Αγγίζει δηλαδή το επάνω κουμπί στη δεξιά πλευρά για να ξεκινήσει και να διακόψει το χρονόμετρο, και πατάει το κάτω κουμπί για να μηδενίσει το χρονόμετρο. Υπάρχουν επίσης και άλλα κουμπιά για άλλες λειτουργίες τα οποία επίσης αγγίζεις την οθόνη και ανταποκρίνονται και τα γράφουμε επίτηδες όλα αυτά για να εκνευριστείς αν είσαι λάτρης των φυσικών ρολογιών και των πραγματικών κουμπιών. 

Mercedes EQE SUV

Τέλος πάντων, όπως καταλαβαίνεις, όσο εντυπωσιακό και αν είναι ένα δείχνει η οθόνη ένα ακριβό ρολόι να λειτουργεί και να φωτίζονται οι δείκτες του, αναλόγως τη λειτουργία του, σε καμία περίπτωση δεν είναι σαν το κανονικό ρολόι. 

Διαθέσιμο με αναβαθμίσεις  

Η Mercedes συνεργάζεται με την IWC εώ και σχεδόν 20 χρόνια πλέον με αιχμή του δόρατος την Formula 1 και την άκρως επιτυχημένη παρουσία της ομάδας σε αυτό το χρονικό διάστημα.

Διαβάστε Επίσης

Τα αυτοκίνητα της AMG είναι τα πρώτα που δέχονται αυτή την ψηφιακή παρουσία ενός ακριβού χρονογράφου, αλλά μάλλον δεν θα είναι τα μοναδικά, διότι η λειτουργία αυτή μπορεί να προστεθεί και με αναβαθμίσεις του λογισμικού στο διάστημα MBUX σύστημα της εταιρείας. Οπότε δεν χρειάζεται να απογοητεύεσαι που δεν έχεις επιλέξει το πακέτο AMG. 

Βασικά εδώ που τα λέμε, το πακέτο AMG δεν αφορά μόνο το ρολόι της IWC, αλλά και πολλές άλλες παροχές που έχουν να κάνουν κυρίως με την τηλεμετρία και την καταγραφή 80 διαφορετικών σημείων για δεδομένα, ώστε να οδηγείς στην πίστα σαν τον Lewis Hamilton. 

Διαβάστε ακόμα:
 - Πρώτες εικόνες του νέου Renault Clio-τι έχει αλλάξει
 - Αρκούδα διέρρηξε αυτοκίνητο και ήπιε 69 κουτάκια αναψυκτικά
 - Video: Συνοδηγοί στο συγκλονιστικό T.50 του Gordon Murray
 - Θανατηφόρο τροχαίο με Tesla σε ημιαυτόνομη λειτουργία

Best of Network