Honda Civic Type R: 5 πράγματα που χρειάζεται να ξέρεις

Αυτά είναι 5 πράγματα που αξίζει να ξέρεις για νέο «όπλο» της Honda που όλοι θα ήθελαν, αλλά ελάχιστοι θα αποκτήσουν

Το νέο Honda Civic Type R
Το νέο Honda Civic Type R
Το νέο Honda Civic Type R
Το νέο Honda Civic Type R
Το νέο Honda Civic Type R
Το νέο Honda Civic Type R
Το νέο Honda Civic Type R
Honda Civic Type-R

Honda Type R το λένε και είναι απλό. Είναι το νέο hot hatch της Honda. To hot hatch που τα άλλα hot hatch κοιτάνε την κόλλα του όταν πέφτει διαγώνισμα "πώς να γίνεις πολύ γρήγορος ενώ είσαι μικρομεσαίο για όλους". Αυτά είναι 5 πράγματα που χρειάζεται να ξέρεις για το νέο Type R -και αν πατήσεις εδώ θα διαβάσεις την ιστορία της έκδοσης. 

Το νέο Honda Civic Type R

Πιο διακριτική εμφάνιση, με εξαίρεση την αεροτομή

Βασισμένο στην 11η γενιά του Civic, το νέο Type-R διαθέτει βελτιωμένη αεροδυναμική, που περικλείεται σε ένα αμάξωμα hatchback το οποίο θα μπορούσες κάλλιστα να χαρακτηρίσεις διακριτικό, αν δεν υπήρχε εκείνη η αεροτομή στο πίσω μέρος που νομίζεις ότι έρχεται κατευθείαν από το WRC. Ή από κάποιον οίκο βελτιώσεων των δυτικών προαστίων της Αθήνας, αν προτιμάς.

Το νέο Honda Civic Type R

Άρχισε ήδη  να καταρρίπτει ρεκόρ

Tο νέο Type-R άρχισε ήδη να καταθέτει διαπιστευτήρια στη χώρα καταγωγής του. Πρόσφατα κατέρριψε το ρεκόρ γύρου από προσθιοκίνητο μοντέλο στη Suzuka και, φυσικά, το επόμενο πετράδι που θα επιθυμούσε στο στέμμα του είναι το αντίστοιχο επίτευγμα στην πίστα του Nurburgring, την οποία επισκέφθηκε καμουφλαρισμένο στα τέλη της περασμένης άνοιξης.

Το νέο Honda Civic Type R

Έχει τον ίδιο κινητήρα, αλλά αυξημένη ισχύ

Χρησιμοποιεί τον ίδιο 4κύλινδρο κινητήρα 2.0 lt του προηγούμενου Type-R, με την ισχύ να ανέρχεται σε 315 ps και την ροπή σε 420 Nm. Είναι από τα ισχυρότερα μοντέλα της κατηγορίας του, με ειδική ισχύ 157,8 hp/lt. Η ιδανική απόδοση ακόμα και υπό ακραίες συνθήκες επιτυγχάνεται χάρη στη μεγαλύτερη εισαγωγή αέρα στη μάσκα και τη βελτιωμένη ψύξη του κινητήρα.

Honda Civic Type-R

Μηχανικό κιβώτιο και κίνηση μπροστά

Τετρακίνηση και αυτόματα κιβώτια. Αυτή είναι η τάση στα hot hatch. H Honda απαντά με ένα ηχηρότατο #not. Κίνηση μπροστά, γεγονός που επιτρέπει τη συγκράτηση του βάρους (βγάζει γλώσσα στα ηλεκτρικά μοντέλα) και μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων με αίσθηση και ακρίβεια που αποτελούν διαχρονικό μέτρο σύγκρισης, ανεξαρτήτως κατηγορίας.

Honda Civic Type-R

Αναβαθμίσεις με γνώμονα την πίστα

Ο καταγραφέας δεδομένων LogR επιστρέφει σε ανανεωμένη μορφή. Πλέον, συνδυάζει δεδομένα που συλλέγονται από αισθητήρες εντός του αυτοκινήτου, δίνοντάς σου τη δυνατότητα να γνωρίζεις άμεσα το γυρολόγιό σου, την τριβή των ελαστικών, 3D απεικόνιση της κίνησης του οχήματος και μια καινοτόμο λειτουργία βαθμολόγησης που σε βοηθά να βελτιώσεις τις επιδόσεις σου στην πίστα – 3, 2, 1... go.

Honda Civic Type-R

Best of Network