Αυτό είναι το τελευταίο Honda NSX-ολοκληρώθηκε η παραγωγή του

Αποχαιρετισμός σε ένα supercar που ενθουσίασε κοινό και κριτικούς όταν παρουσιάστηκε αλλά δεν ήταν ο ορισμός της εμπορικής επιτυχίας

Honda NSX
Honda NSX
Honda NSX
Αυτό είναι το τελευταίο Honda NSX

Η Honda (Acura στις ΗΠΑ) τερμάτισε επίσημα την παραγωγή του NSX την Τετάρτη, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία. Το τελευταίο Honda NSX, ένα Type S βαμμένο σε ματ Gotham Gray, θα πωληθεί σε έναν ιδιώτη πελάτη.

Honda NSX

Ο υπέροχος V6 twin-turbo

Το NSX δεύτερης γενιάς είχε μια ενδιαφέρουσα ζωή. Παρουσιάστηκε το 2016 για να αντικαταστήσει το εμβληματικό πρωτότυπο, κέρδισε το βραβείο Performance Car of the Year το 2017 χάρη στο, τότε, επαναστατικό υβριδικό σύστημα κίνησης με τρεις κινητήρες και τον υπέροχο V6 twin-turbo.

Αν και οι αριθμοί πωλήσεων επισκιάστηκαν από τους ανταγωνιστές, το NSX κατάφερε να παραμείνει για πάνω από έξι χρόνια, με περίπου 2.900 αυτοκίνητα να πωλούνται παγκοσμίως. Ένα μεγάλο μέρος αυτών των αριθμών προέρχεται από το NSX Type S, το οποίο παρουσιάστηκε το 2021 σε μια περιορισμένη έκδοση 350 αυτοκινήτων. Το Type S που βλέπεις στις φωτό φέρει το νούμερο 350 από τα 350.

Honda NSX

Το γεγονός ότι η παραγωγή του NSX έχει τελειώσει, δεν σημαίνει ότι το Performance Manufacturing Center (PMC) της Acura στο Marysville του Οχάιο θα μείνει αδρανές. Το εργοστάσιο έχει στρέψει την προσοχή του στην περιορισμένης παραγωγής Acura TLX Type S PMC Edition του 2023, η οποία διατίθεται σε τρία προαιρετικά χρώματα που προέρχονται από το NSX: Curva red, 130R white και Long Beach blue. Το εργοστάσιο θα κατασκευάσει 100 μονάδες του αυτοκινήτου σε κάθε απόχρωση.

Honda NSX

Best of Network