Αυτό το ηλεκτρικό αυτοκίνητο φορτίζει στο 80% σε 5 λεπτά

Και όχι μόνο μπορεί να φορτίσει γρήγορα αλλά διαθέτει μπαταρία με εντυπωσιακή διάρκεια ζωής που μπορεί να φτάσει σχεδόν το 1 εκατομμύριο χιλιόμετρα. Αυτά για να μην λες σε κάθε συζήτηση: "ναι, αλλά η διάρκεια ζωής της μπαταρίας...".

Nyobolt ηλεκτρικό αυτοκίνητο

Το πρωτότυπο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Nyobolt έκανε κάποιες δοκιμές σε πραγματικές συνθήκες στο Millbrook και έχουμε τα αποτελέσματα. Η μπαταρία των 35 kWh μπορεί να φορτίσει από το 10-80% σε τέσσερα λεπτά και 37 δευτερόλεπτα.

Και δεν είναι μόνο αυτό. Η αντοχή της μπαταρίας είναι τόσο καλή, που θα διανύσει σχεδόν 1 εκατομμύριο χιλιόμετρα στη διάρκεια της ζωής της!

Διαβάστε Επίσης

Βεβαίως, αυτός ο χρόνος φόρτισης κάτω των πέντε λεπτών επιτεύχθηκε με ένα σημείο φόρτισης 350kW -δηλαδή σε ταχυφορτιστή που δεν πλεονάζει ούτε και στις πιο ευεπίδεκτες ηλεκτρικά χώρες. 

Αλλά το σημαντικό είναι ότι η Nyobolt μας λέει ότι τα πρώτα τέσσερα λεπτά του χρόνου φόρτισης διατηρούν σταθερό ρεύμα 500 amp. Αυτό σημαίνει 190 χιλιόμετρα αυτονομίας στο χρόνο που χρειάζεται για να πιείτε έναν καφέ. 

Nyobolt EV Ηλεκτρικό Αυτοκίνητο Ταχύτατης Φόρτισης

Η μπαταρία χρησιμοποιεί ένα μείγμα υλικών ανόδου από άνθρακα και οξείδιο του μετάλλου, σχεδιασμό κυψελών χαμηλής αντίστασης και ηλεκτρονικά και λογισμικό για τη μεγιστοποίηση της πυκνότητας ισχύος και την ελαχιστοποίηση της υποβάθμισης. Αυτό σημαίνει ότι μετά από 4.000 κύκλους ταχείας φόρτισης, η μπαταρία διατηρεί το 80% της υγείας της.

Nyobolt EV Ηλεκτρικό Αυτοκίνητο Ταχύτατης Φόρτισης

Ο συνιδρυτής της Nyobolt Dr Sai Shivareddy δήλωσε: "Συνήθως, το προφίλ φόρτισης διατηρεί αυτά τα μέγιστα επίπεδα φόρτισης μόνο για ένα μικρό χρονικό διάστημα φόρτισης. Οι κυψέλες χαμηλής αντίστασης της Nyobolt εξασφαλίζουν ότι μπορούμε να προσφέρουμε βιωσιμότητα, επιμηκύνοντας τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας έως και 600.000 χιλιόμετρα στην περίπτωση του τεχνολογικού μας επιδεικτικού συστήματος".

Το πρωτότυπο που βασίζεται στην Lotus Elise ζυγίζει μόνο 1.250 κιλά και η μπαταρία των 35 kWh έχει επίσημη αυτονομία 250 χιλιομέτρων. Η  εταιρεία αναφέρει ότι θα είναι σε θέση να παράγει μόνο 1.000 μονάδες το 2025 για παραγωγή χαμηλού όγκου.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network