Πότε θα κυκλοφορήσει το προσιτό ηλεκτρικό KΙΑ EV3

Το Kia EV3 θα αποτελέσει το πρώτο βήμα για την αύξηση του όγκου πωλήσεων και την κάλυψη της ανάγκης για ηλεκτρικά οχήματα σε λογικές τιμές.

Kia EV3 Concept

Παρά την είδηση ότι οι πωλήσεις των ηλεκτρικών μοντέλων βρίσκονται σε ύφεση, οδηγώντας ορισμένες εταιρείες στην απόφαση να αλλάξουν τα σχέδιά τους, η Kia συνεχίζει να κινείται με γρήγορους ρυθμούς προς την κατεύθυνση των EV. Κατά τη διάρκεια πρόσφατης εκδήλωσης, η κορεατική εταιρεία αποκάλυψε πως σκοπεύει να προχωρήσει κανονικά το πλάνο παρουσίασης μιας σειράς νέων ηλεκτρικών μοντέλων.

Διαβάστε Επίσης

Κάτι που προφανώς, είναι ιδιαίτερα σημαντικό για όσους περιμένουν μοντέλα όπως την έκδοση παραγωγής του μικρού και λογικά προσιτού Kia EV3 Concept, που θα κυκλοφορήσει πριν από το τέλος του έτους.

Kia EV3 Concept

Ο Διευθύνων Σύμβουλος και Πρόεδρος της Kia, Ho Sung Song, αποκαλεί την ώθηση της μάρκας προς τα εμπρός στα ηλεκτρικά και υβριδικά οχήματα ως προσπάθεια να γίνει "πάροχος λύσεων βιώσιμης κινητικότητας". Αυτή η κίνηση δεν έχει αλλάξει, παρά τις αυξανόμενες ανησυχίες σχετικά με τη ζήτηση των EV.

Στόχος τα 4,3 εκατ. πωλήσεις

Η κορεατική αυτοκινητοβιομηχανία εξακολουθεί να έχει στόχο τα 4,3 εκατομμύρια πωλήσεις έως το 2030 (από 3,2 εκατομμύρια μονάδες παγκοσμίως) και αναμένει ότι το 58% αυτών των αυτοκινήτων, θα έχουν κάποιας μορφής ηλεκτροκίνηση.

Διαβάστε Επίσης

Για να το πετύχει αυτό, η Kia σκοπεύει να ενισχύει συνεχώς τις προτάσεις ηλεκτρικών και υβριδικών της μοντέλων. Φυσικά, μερικά από αυτά τα μοντέλα που έχουμε ήδη δει σε κάποια μορφή, όπως τα EV3 και EV4 υπάρχουν σε πρωτότυπη μορφή. Το Kia EV5 πωλείται αυτή τη στιγμή στην Κίνα και θα φτάσει στην Ευρώπη.

Η Kia αναφέρεται επίσης σε ένα μοντέλο ονόματι EV2 που δεν έχουμε δει ακόμη, καθώς και μια ηλεκτρική έκδοση του Kia Carens, ενός επταθέσιου μοντέλου χαμηλού κόστους που προορίζεται για αγορές όπως η Ινδία.

8 νέα ηλεκτρικά μοντέλα ως το 2026

Όλα αυτά ξεκινούν ήδη από φέτος. Η Kia σχεδιάζει να παρουσιάσει έξι υβριδικά μοντέλα πριν από το τέλος του τρέχοντος έτους, οκτώ ακόμη ηλεκτρικά μοντέλα έως το 2026 και εννέα ακόμη μοντέλα έως το 2028. Η πλήρης γκάμα των ηλεκτρικών της θα φτάσει τα 15 μοντέλα μέχρι το 2027.

Διαβάστε Επίσης

Μέχρι στιγμής, η Kia βρίσκεται εντός χρονοδιαγράμματος για το 2024. Έχει ήδη αποκαλύψει το Kia K4 με κινητήρα ICE, έναν αντικαταστάτη του σεντάν Kia Forte. Σχεδιάζει επίσης να παρουσιάσει ανανεωμένες εκδόσεις των EV6, Sportage και K8 μόνο για τη Νότια Κορέα. Δεν είναι δύσκολο να υποθέσουμε ότι αυτά τα μοντέλα πιθανότατα θα παρουσιαστούν μαζί με το ολοκαίνουργιο EV3.

Ωστόσο η Kia κρατάει κλειστά τα χαρτιά της για το πώς ακριβώς θα είναι στην τελική του μορφή το EV3. Οι κατασκοπευτικές εικόνες του μοντέλου δείχνουν μια κάπως συντηρητική σχεδίαση, αλλά σε επίπεδο αναλογιών το αυτοκίνητο μοιάζει αρκετά με το πρωτότυπο μοντέλο.

Kia EV3 Concept

Γνωρίζουμε ότι θα χρησιμοποιεί την ίδια πλατφόρμα E-GMP που χρησιμοποιείται από τα EV9 και EV6, αλλά δεν θα έχει την ίδια αρχιτεκτονική 800V με αυτά. Το EV3 θα χρησιμοποιήσει μια φθηνότερη αρχιτεκτονική 400V για να κρατήσει χαμηλά τα κόστη, με τις εκτιμήσεις να το τοποθετούν στα επίπεδα των 28.000 ευρώ.

Η στρατηγική της Kia είναι μακροπρόθεσμη. Έχει στόχο να προσελκύει τους πελάτες με παραδοσιακούς τρόπους, επιτρέποντάς τους να γνωρίσουν τη νέα τεχνολογία μέσα από προσιτά μοντέλα. Το EV3 θα αποτελέσει το πρώτο σημαντικό βήμα προς αυτή την κατέυθυνση.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network