Διπλή νίκη για το Kia EV9 στο World Car of the Year 2024

To Kia EV9 κέρδισε δύο τίτλους στην ψηφοφορία για το World Car of the Year 2024 και συνέχισε την επιτυχημένη παράδοση της Kia και της Hyundai στον θεσμό.

World Car of the Year 2024 Kia EV9

Το Kia EV9, ήταν ο μεγάλος κερδισμένος στην ψηφοφορία του World Car of the Year 2024 καθώς απέσπασε τόσο το βραβείο του κορυφαίου αυτοκινήτου για τον θεσμό, για το 2024, όσο και εκείνο του καλύτερου ηλεκτρικού αυτοκινήτου για το 2024. 

Η διπλή αυτή νίκη ανεβάζει τον συνολικό αριθμό των βραβείων που έχει κερδίσει η KIA σε πέντε, στην 20ετή ιστορία των World Car Awards. Το 2023, το Kia EV6 GT κέρδισε τον τίτλο του Παγκόσμιου Αυτοκινήτου Επιδόσεων, ενώ το 2020 η Kia ήταν ο αποδέκτης δύο βραβείων και πάλι. Το Kia Telluride ήταν ο συνολικός νικητής του 2020 ως Παγκόσμιο Αυτοκίνητο της Χρονιάς και το Kia Soul EV κέρδισε την κατηγορία Παγκόσμιο Αστικό Αυτοκίνητο.

World Car of the Year 2024 Kia EV9

"Είναι μεγάλη μας τιμή που το 2024 EV9 ανακηρύχθηκε Παγκόσμιο Αυτοκίνητο της Χρονιάς και Παγκόσμιο Ηλεκτρικό Όχημα. Αυτός ο θρίαμβος αποτελεί απόδειξη της ακλόνητης δέσμευσής μας να διευρύνουμε τα όρια της τεχνολογίας και της σχεδιαστικής αριστείας. Η συνεχής επιτυχία του Kia EV9 θα μας ωθήσει να συνεχίσουμε να παρέχουμε εξαιρετικά οχήματα που επαναπροσδιορίζουν την οδηγική εμπειρία για τους πελάτες σε όλο τον κόσμο", δήλωσε ο Ho Sung Song, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kia. 

World Car of the Year 2024 Kia EV9

Μια κριτική επιτροπή 100 διακεκριμένων διεθνών δημοσιογράφων αυτοκινήτου από 29 χώρες επέλεξε τους νικητές με μυστική ψηφοφορία, με βάση την αξιολόγησή τους για κάθε υποψήφιο όχημα στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης επαγγελματικής τους εργασίας. 

World Car of the Year 2024

Στη συνολική κατηγορία "Παγκόσμιο Αυτοκίνητο της Χρονιάς", το KIA EV9 επιλέχθηκε από μια αρχική λίστα συμμετοχών τριάντα οκτώ (38) οχημάτων από όλο τον κόσμο και στη συνέχεια από μια σύντομη λίστα τριών φιναλίστ, όπως ανακοινώθηκε στις 26 Φεβρουαρίου 2024 στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης. 

World Car of the Year 2024 Kia EV9

Οι τρεις κορυφαίοι φιναλίστ του 2024 στον κόσμο είναι το BYD Seal, το Kia EV9 και το Volvo EX30. Τα οχήματα που είναι επιλέξιμα για το Παγκόσμιο Αυτοκίνητο της Χρονιάς πρέπει να παράγονται σε όγκο τουλάχιστον 10.000 μονάδων/έτος, να έχουν τιμή κάτω από το επίπεδο των πολυτελών αυτοκινήτων στις κύριες αγορές τους και να "πωλούνται" σε τουλάχιστον δύο μεγάλες αγορές (Κίνα, Ευρώπη, Ινδία, Ιαπωνία, Κορέα, Λατινική Αμερική, ΗΠΑ) σε τουλάχιστον δύο διαφορετικές ηπείρους κάποια στιγμή μέσα στην περίοδο από την 1η Ιανουαρίου 2023 έως τις 30 Μαρτίου 2024. 

World Car of the Year 2024 Ioniq 5 N

Ο κορεατικός όμιλος πανηγύρισε ένα ακόμη βραβείο στον συγκεκριμένο θεσμό διατηρώντας μάλιστα μια ακόμη παράδοση. Το Hyundai Ioniq 5 N ανακυρήχτηκε καλύτερο αυτοκίνητο επιδόσεων και αυτό ήταν το 7ο βραβείο με το οποίο έχει διακριθεί η Hyundai στην 20ετή παρουσία του World Car of the Year.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network