Η Alfa Romeo 4C επιστρέφει ως επετειακό Abarth 1300 OT

To Abarth Classiche 1300 OT είναι ολόφρεσκο αλλά με έντονα στοιχεία retro που πηγάζουν απο το γεγονός πως είναι αφιερωμένο στο Fiat-Abarth 1300 OT του 1965 και είναι εορταστικό για τα 75 χρόνια της εταιρείας.

Abarth Classiche 1300 OT
Abarth Classiche 1300 OT
Abarth Classiche 1300 OT
Abarth Classiche 1300 OT
Abarth Classiche 1300 OT
Abarth Classiche 1300 OT
Abarth Classiche 1300 OT

Το Abarth Classiche 1300 OT είναι ένα νέο αυτοκίνητο που σχεδιάστηκε από την Stellantis Heritage για να αποτίσει φόρο τιμής στο εμβληματικό Fiat-Abarth 1300 OT που σημείωσε αγωνιστική επιτυχία πριν από μισό αιώνα.

Abarth Classiche 1300 OT

Αυτή η ειδική έκδοση, στο πλαίσιο του προγράμματος "Reloaded by Creators" της Stellantis Heritage, προσφέρει στους λάτρεις του αυτοκινήτου την ευκαιρία να αποκτήσουν μια σύγχρονη επανερμηνεία ενός από τα πιο σημαντικά αυτοκίνητα της Fiat, τη δεκαετία του 1960.

Διαβάστε Επίσης

Το 1965, το Fiat-Abarth OT 1300 ξεχώριζε στην πίστα για την εξαιρετική ευελιξία και τη δύναμή του, που προερχόταν από μια αποτελεσματική επεξεργασία του Fiat 850. Διαθέτοντας ένα ελαφρύ και αεροδυναμικό αμάξωμα από υαλοβάμβακα και ένα χαρακτηριστικό "περισκόπιο" τοποθετημένο στη συνέχεια για την ψύξη της καμπίνας, το OT 1300 έγινε σύμβολο της καινοτομίας της Abarth στα αγωνιστικά αυτοκίνητα

Abarth Classiche 1300 OT

Σήμερα, η ομάδα Heritage με την επωνυμία "Abarth Classiche" αποτίει φόρο τιμής σε αυτές τις αιώνιες αξίες με το νέο Abarth Classiche 1300 OT, ένα έργο που συνδυάζει στυλ, επιδόσεις και ιστορία. 

Abarth Classiche 1300 OT

Και ξέρεις γιατί τα συνδυάζει όλα αυτά; Γιατί βασίζεται στην Alfa Romeo 4C η οποίa με αυτόν τον τρόπο επιστρέφει κατά κάποιον τρόπο στο προσκήνιο, πράγμα που μόνο κακό δεν είναι. Επίσης η λατρεία ορισμένων για την Alfa Romeo 4C είναι κάτι που στην εταιρεία το γνωρίζουν πολύ καλά, έτσι δεν χάνουν ευκαιρία να την επαναφέρουν. 

Διαβάστε Επίσης

Το είχαν κάνει πριν από μερικά χρόνια με το Abarth Classiche 1000 SP και το επαναλαμβάνουν τώρα για να γιορτάσουν τα 75 χρόνια της Abarth. 

Abarth Classiche 1300 OT
Ο σχεδιαστής της Stellantis Heritage, Roberto Giolito με την νέα του δημιουργία.

Το αμάξωμα, κατασκευασμένο πλέον από ανθρακονήματα, εισάγει εκ νέου το χαρακτηριστικό "περισκόπιο" του ιστορικού αυτοκινήτου, επανερμηνευμένο σε ένα σύγχρονο κλειδί. Το σχισμένο πίσω παράθυρο από πλεξιγκλάς για ψύξη και η μεγάλη πίσω μάσκα του χώρου του κινητήρα, με την επιγραφή "Abarth", υπογραμμίζουν το δεσμό με την ιστορική σχεδίαση. 

Το μπροστινό μέρος, με τις ελικοειδείς καμπύλες του, θυμίζει τα σπορ αυτοκίνητα Abarth του παρελθόντος, με γενναιόδωρα ανοίγματα αφιερωμένα στην ψύξη. Το Abarth Classiche 1300 OT αντιπροσωπεύει τον πιο αυθεντικό και γνήσιο τρόπο να τιμηθεί ένα επικό αυτοκίνητο που βρίσκεται ακόμα στις καρδιές όλων των αληθινών ενθουσιωδών της μάρκας Abarth σε όλο τον κόσμο.        

Το αυτοκίνητο, που παράγεται σε περιορισμένη έκδοση πέντε μονάδων, είναι ήδη διαθέσιμο για παραγγελία.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network