Citroen Basalt: Νέο μικρό coupe SUV από τους Γάλλους

To Citroen Basalt είναι ένα νέο coupe B-SUV για επιλεγμένες αγορές αλλά με ένα παγκόσμιο αποτύπωμα όσον αφορά τη σχεδίασή του.

Citroen Baslat B-SUV Coupe Concept

Η Citroen αποκάλυψε τις πρώτες εικόνες του Citroen Basalt Vision, ενός νέου compact SUV Coupé concept το οποίο όμως θα περάσει στην παραγωγή για τις αγορές της Ινδίας και της Νότιας Αμερικής, κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2024. 

Citroen Baslat B-SUV Coupe Concept

Ισχυρό και κομψό, το νέο μοντέλο συνδυάζει διάφορους αυτοκινητικούς κώδικες για να προσφέρει στους πελάτες το καλύτερο δυνατό. Συνδυάζει τη ρευστότητα και το δυναμισμό ενός Coupé, τα πλεονεκτήματα και τη στιβαρότητα ενός υπερυψωμένου SUV και την ισορροπία και το χώρο στο εσωτερικό ενός 5θυρου σεντάν.


Το Basalt Vision, που αναπτύχθηκε με την άμεση και κοινή συμμετοχή ομάδων στα κεντρικά γραφεία και σε κάθε περιοχή, και επωφελείται από την ισχυρή τοπική ενσωμάτωση, θα υποστηρίξει τη διεθνή ανάπτυξη της Citroen μαζί με το C3 και το C3 Aircross σε σημαντικές αγορές. 

Citroen Basalt B-SUV Coupe Concept

Και τα τρία μοντέλα αποτελούν μέρος του ίδιου προγράμματος για τη διάθεση στην αγορά μοντέλων με έντονο χαρακτήρα και μια ξεχωριστή εμπειρία άνεσης εν πλω. Το Basalt Vision είναι ένα πιστό όραμα του μοντέλου που θα προσφέρεται στους πελάτες το δεύτερο εξάμηνο του 2024.

Citroen Basalt B-SUV Coupe Concept

"Οι ομάδες μας έχουν δεσμευτεί σθεναρά να παραδώσουν τους επόμενους μήνες αυτό το καινοτόμο όραμα του SUV Coupé που αποπνέει τολμηρή σχεδίαση, χώρο στο εσωτερικό και μοναδική άνεση στο εσωτερικό. Αναπτυγμένο και παραγόμενο σε τοπικό επίπεδο, είμαστε βέβαιοι ότι το Basalt Vision θα προσελκύσει μεγάλο αριθμό πελατών και θα ενισχύσει τη θέση μας στις μεγάλες αγορές. Ανυπομονούμε να σας πούμε περισσότερα γι' αυτό στα μέσα του έτους". Thierry Koskas - Διευθύνων Σύμβουλος της Citroen.

Διαβάστε Επίσης

Το Citroen Basalt Vision είναι μια τολμηρή ιδέα για ένα πολύ συμπαγές SUV Coupé που συγκεντρώνει μια σειρά από προσδοκίες που δημιουργούνται στους οδηγούς. Θα είναι το πρώτο μοντέλο σε αυτή την περιοχή που δανείζεται χαρακτηριστικά από διαφορετικούς αυτοκινητικούς κώδικες. 

Ο SUV χαρακτήρας του είναι φιλόδοξος, εκφράζοντας τη νεωτερικότητα, τη στιβαρότητα και τη σιγουριά. Ισχυρό και μυώδες, έχει μια σίγουρη, σταθερή στάση στο δρόμο, χάρη στην υψηλή απόσταση από το έδαφος, το ψηλό καπό, το όρθιο μπροστινό μέρος, τα διευρυμένα φτερά και τους προστατευμένους θόλους των τροχών με τα διακριτικά γεωμετρικά σχήματα. 

Το πίσω πίσω άκρο που μοιάζει με κουπέ προσθέτει ρευστότητα και δυναμισμό σε ένα μοντέλο που εκφράζει ενέργεια και ένταση. Το σύνολο είναι ταυτόχρονα αθλητικό και κομψό, με ισορροπημένες αναλογίες και μια κομψή σιλουέτα που υποδηλώνει αεροδυναμική αποτελεσματικότητα.

Citroen Basalt B-SUV Coupe Concept

Η μοναδική του τοποθέτηση στην αγορά σε ένα σταυροδρόμι για την Citroen δικαιολογεί την ειδική ονομασία, Basalt, η οποία θα διατηρηθεί όταν ξεκινήσει η πώλησή του. Βασάλτης είναι ένα ηφαιστειακό πέτρωμα που γεννιέται από την ενέργεια της γης και η Citroen φιλοδοξεί το Basalt να είναι αντίστοιχα ανθεκτικό και διαχρονικό. 

Το Citroen Basalt Vision είναι ένα SUV Coupé με όλα τα πλεονεκτήματα ενός 5θυρου σεντάν. Η μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος διευκολύνει την είσοδο και την έξοδο από ένα όχημα που προσφέρει άπλετο χώρο, τόσο μπροστά όσο και πίσω. 

Σε συνδυασμό με τις προστατευτικές ασπίδες εμπρός και πίσω και τα πλευρικά προστατευτικά, το Basalt προσφέρει μια αίσθηση ασφάλειας και σιγουριάς, επιτρέποντάς σας να αντιμετωπίσετε με ηρεμία τις δύσκολες συνθήκες οδήγησης.

Το Citroen Basalt Vision, που θα λανσαριστεί το δεύτερο εξάμηνο του 2024, αποτελεί μια πρόγευση ενός συμπαγούς, ισχυρού και μυώδους SUV Coupé που θα προσελκύσει νέους επαγγελματίες και οικογένειες, προσφέροντας μια απαράμιλλη εμπειρία άνεσης μέσα στο αυτοκίνητο.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network