Επίσημο: Η Toyota ετοιμάζει ηλεκτρικό Hilux-πότε κυκλοφορεί

Πρόσφατα μάθαμε ότι η Isuzu θα ρίξει στην αγορά ηλεκτρικό D-Max και πριν "στεγνώσει το μελάνι" ανακοινώθηκε ότι και η Toyota ετοιμάζει ηλεκτρικό Hilux.

Toyota EPU pickup Concept

Η Toyota ετοιμάζεται για μαζική παραγωγή ενός ηλεκτρικού Hilux μέχρι το τέλος του 2025, δήλωσε ο πρόεδρος της  φίρμας στην Ταϊλάνδη, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters. Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι η μπαταρία κάνει γερή είσοδο στην κατηγορία των "αγροτικών" καθώς όλο και περισσότερες φίρμες ετοιμάζουν ή παράγουν ήδη ηλεκτρικά pick up

Η ανακοίνωση έρχεται λίγες μόλις ημέρες μετά την ανακοίνωση της κυβέρνησης της Ταϊλάνδης ότι η αντίπαλη ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία Isuzu θα κατασκευάσει το pick το ηλεκτρικό pick up Isuzu D-Max στην Ταϊλάνδη, επίσης μέχρι το 2025.

Toyota EPU pickup Concept
Toyota EPU pickup Concept

Η Ταϊλάνδη είναι περιφερειακός κόμβος αυτοκινητοβιομηχανίας, με τα pick να συγκαταλέγονται μεταξύ των οχημάτων που παράγονται για εγχώρια πώληση και εξαγωγή.

Ανέκαθεν η Ταϊλάνδη υπήρξε σημαντική για συναρμολόγηση και εξαγωγή αυτοκινήτων και κυριαρχείται από ιαπωνικές μάρκες όπως η Nissan και η Honda.

Toyota EPU pickup Concept
Toyota EPU pickup Concept

Η Toyota, ο ηγέτης της ταϊλανδέζικης αγοράς που αντιπροσωπεύει το ένα τρίτο των πωλήσεων, θα παραδώσει δώδεκα ηλεκτρικά Hilux στην τουριστική παραλιακή πόλη Πατάγια στην ανατολική Ταϊλάνδη για δοκιμές ως δημόσια συγκοινωνία τον επόμενο μήνα. Αυτό που μένει είναι να δούμε πόσο θα μοιάζει το ηλεκτρικό Hilux με το πρωτότυπο EPU που βλέπεις στις εικόνες. 

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network