Η Ford θέλει το ρεκόρ στο Pikes Peak

Με ένα ειδικά διαμορφωμένο Ford F-150 Lightning και τον Romain Dumas στο τιμόνι του η Ford θα ανέβει και φέτος στο Pikes Peak για να καταρρίψει το ρεκόρ χρόνου.

Ford Pikes Peak Teaser

Η φημισμένη ανάβαση Pikes Peak φαίνεται να ξανανιώνει χάρη στην ηλεκτροκίνηση παρά το γεγονός πως φέτος συμπληρώνει αισίως 102 χρόνια ύπαρξης στο αγωνιστικό στερέωμα του κόσμου μας. Η Hyundai ανακοίνωσε ήδη μια πολυπληθή ομάδα για να διεκδικήσει δάφνες και το ίδιο κάνει και η Ford με αυτό το teaser του Ford F-150 Lightning για τον αγώνα. 

Διαβάστε Επίσης

Και είναι μια σοβαρή πρόταση το δίχως άλλο, αν αναλογιστεί κανείς πως στο τιμόνι του ηλεκτρικού pick up που δεν θα μοιάζει μάλλον και πολύ με pick up θα βρίσκεται o Romain Dumas, ο οδηγός που διατηρεί το απόλυτο ρεκόρ χρόνου στη διαδρομή με 7:57.148, το οποίο σημείωσε το 2018 με το ηλεκτρικό πρωτότυπο της Volkswagen. 

Ford Pikes Peak SuperVan 4.2

Πέραν αυτού η Ford σημείωσε πέρσι δύο μοναδικές επιδόσεις. Αφενός με τον Ford SuperVan με οδηγό τον Dumas που συνέτριψε το ρεκόρ της κατηγορίας Open, αφετέρου με τον μονοθέσιο με κινητήρα Ford, του Codie Vahsholtz που κέρδισε την κατηγορία Open Wheel. 

Φέτος το Skunkworks της Ford έχει ασχοληθεί με το F-150 Lightning. Το Skunkworks είναι το μυστικό τμήμα της εταιρείας που ασχολείται με τα πολύ ξεχωριστά αυτοκίνητα και το F-150 Lightning είναι ο ηλεκτρικός απόγονος του αγαπημένου truck των Αμερικανών. 

Ford SuperVan Mount Panorama Romain Dumas Mark Rushbrook

Από το teaser που δεν λέει και πολλά βλέπουμε μια τεράστια πίσω πτέρυγα και ένα χαμηλότερο, φαρδύτερο αμάξωμα. Οι λεπτομέρειες για το σύστημα κίνησης κρατούνται επίσης μυστικές προς το παρόν, αλλά περιμένουμε μια πιο εκλεπτυσμένη έκδοση της μονάδας με τριπλό κινητήρα και τετρακίνηση που χρησιμοποιήθηκε για να τροφοδοτήσει το SuperVan 4.2 με βάση το Transit. 

Αυτό σημαίνει, παρεμπιπτόντως, περίπου 1.400 ίππους σε αγωνιστικό εξοπλισμό και μια απεριόριστη δυνατότητα 2.000 ίππων και αστείρευτης ροπής. 

Ford SuperVan 4.2 Pikes Peak

Πέρσι ο Dumas έχασε την νίκη στην Γενική κατάταξη για λίγο λιγότερο από οκτώ δευτερόλεπτα από τον Robin Shute, (ο οποίος φέτος θα συμμετέχει με την Hyundai) οπότε η Ford θα έχει πολλές πιθανότητες με το φετινό μικρότερο (και ίσως ελαφρύτερο) αυτοκίνητό της.

Οι κατατακτήριες δοκιμές για τον αγώνα Pikes Peak του 2024 θα ξεκινήσουν στις 18 Ιουνίου, πριν από τον επίσημο αγώνα που θα γίνει πέντε ημέρες αργότερα.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network