Lyriq: Αυτή είναι η πρώτη ηλεκτρική Cadillac που έρχεται Ευρώπη

Το ξέραμε εδώ και καιρό ότι η Cadillac θέλει να μπει στην ευρωπαϊκή αγορά με ηλεκτρικό αυτοκίνητο και τελικά αυτό έγινε καθώς το Lyriq έρχεται Ευρώπη.

Cadillac Lyriq
Cadillac Lyriq
Cadillac Lyriq
Cadillac Lyriq
Cadillac Lyriq
Cadillac Lyriq
Cadillac Lyriq
Cadillac Lyriq
Cadillac Lyriq
Cadillac Lyriq

Η General Motors παρουσίασε το πολυτελές ηλεκτρικό Cadillac Lyriq στη Γαλλία, στο πλαίσιο της επιστροφής της στην Ευρώπη. Παράλληλα είναι και μια δοκιμή για το αν οι πωλήσεις μόνο μέσω διαδικτύου θα προσελκύσουν ευκατάστατους αγοραστές αυτοκινήτων.

Cadillac Lyriq

Τον Οκτώβριο η Cadillac ανακοίνωσε ότι ξεκινάει πωλήσεις στην Ελβετία, το πρώτο βήμα για την επιστροφή της στην Ευρώπη και δη στην κατηγορία των αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Cadillac Lyriq

Σε αντίθεση με την εγχώρια αγορά της, όπου βασίζεται σε ένα μεγάλο δίκτυο αντιπροσώπων, οι Ευρωπαίοι πελάτες μπορούν να προσαρμόσουν και να αγοράσουν τα ηλεκτρικά Cadillac τους εξ ολοκλήρου online.

Η επικεφαλής της GM στην Ευρώπη Jaclyn McQuaid δήλωσε στους δημοσιογράφους σε εκδήλωση παρουσίασης στο Παρίσι ότι τα ηλεκτρικά SUV αναμένεται να παραμείνουν η ταχύτερα αναπτυσσόμενη κατηγορία οχημάτων με μηδενικές εκπομπές ρύπων.

Cadillac Lyriq

"Όταν εξετάζουμε την αγορά ηλεκτρικών οχημάτων με μπαταρία στη Γαλλία, είναι η αγορά πολυτελών οχημάτων που αναπτύχθηκε σε μεγαλύτερο βαθμό", δήλωσε η McQuaid. "Η αγορά πολυτελείας είναι εκεί όπου εστιάζεται η προσοχή αυτή τη στιγμή".

Τονίζοντας τη γαλλική κληρονομιά της Cadillac -ο Γάλλος τυχοδιώκτης Antoine de la Mothe Cadillac ίδρυσε το Ντιτρόιτ το 1701 - η McQuaid δήλωσε ότι θα ακολουθήσουν και άλλα ηλεκτρικά μοντέλα που θα χρησιμοποιούν την ίδια αρχιτεκτονική με το Lyriq, το οποίο κατασκευάζεται στο Τενεσί.

Cadillac Lyriq

Στην Ελβετία το Lyriq έχει τιμή εκκίνησης 82.000 ελβετικά φράγκα (86.000 ευρώ), αλλά η GM δεν έδωσε ακόμα τιμές για τη Γαλλία.

Η Cadillac σχεδιάζει επίσης έναν εκθεσιακό χώρο στο Παρίσι και το Lyriq μπορεί να παραγγελθεί online από τις 23 Μαρτίου. Το πολυτελές EV αναμένεται να λανσαριστεί και σε άλλες ευρωπαϊκές αγορές, ξεκινώντας από τη Γερμανία μέχρι το τέλος του έτους.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network