Toyota Urban SUV Concept: Μικρό και ηλεκτρικό έρχεται σύντομα

Η Toyota παρουσίασε το ηλεκτρικό της μέλλον σε ειδική εκδήλωση στην οποία ξεχώρισε το προσεχές μικρό SUV που θα προκύψει από την συνεργασία με την Suzuki.

Toyota Urban SUV Concept

Όπως είχε διαρρεύσει εδώ και μερικές εβδομάδες η Toyota θα συνεργαστεί με την Suzuki για ένα μικρό ηλεκτρικό αυτοκίνητο για την πόλη, το οποίο όπως αποκαλύφθηκε σήμερα στο Keshinki της εταιρείας, θα είναι και SUV

Toyota Urban SUV Concept

To Keshinki είναι η εκδήλωση στην οποία η Toyota αποκαλύπτει το προσεχές μέλλον της και  φέτος περιλάμβανε αρκετά ενδιαφέροντα στοιχεία για την επόμενη διετία, μέσα στην οποία εντοπίζεται και το μικρό ηλεκτρικό SUV για την πόλη. 

Toyota Urban SUV Concept

Το Toyota Urban SUV Concept "δίνει μια ισχυρή ένδειξη για το τι θα συμβάλλει καθοριστικά στις πωλήσεις της μάρκας μας στην Ευρώπη", δήλωσε ο CEO της Toyota Europe, Yoshihiro Nakata.

Toyota Urban SUV Concept

Το μικρό SUV αναπτύσσεται από κοινού με τη Suzuki και θα κατασκευαστεί στην Ινδία, όπως αναφέρει η Automotive News Europe. Η Suzuki παρουσίασε το concept του μικρού SUV Suzuki eVX στην έκθεση αυτοκινήτου του Δελχί τον Ιανουάριο και δήλωσε ότι θα ξεκινήσει να πωλείται το 2025.

Toyota Urban SUV Concept

Το eVX παραγωγής θα έχει αυτονομία 550 χιλιομέτρων από μια μπαταρία 60 kWh, σύμφωνα με την Suzuki. Η Toyota πάντως δεν επιβεβαίωσε την από κοινού ανάπτυξη με τη Suzuki.

Toyota Urban SUV Concept

Το Toyota Urban SUV που δεν γνωρίζουμε αν θα διατηρήσει αυτό το όνομα ή θα είναι κάποιο bz ή κάτι άλλο, θα είναι τετρακίνητο με δύο επιλογές μπαταρίας, χωρίς να έχουν αναφερθεί άλλες λεπτομέρειες. 

Toyota Urban SUV Concept

Το αυτοκίνητο θα τεθεί απέναντι σε αυτοκίνητα όπως το Volvo EX30 και το ηλεκτρικό Hyundai Kona, αλλά και αρκετά ακόμη αμιγώς ηλεκτρικά compact SUV που πληθαίνουν όλο και περισσότερο, όσο περνάνε οι μήνες. 

Toyota Urban SUV Concept

Το concept έχει μήκος 4300 mm, ύψος 1820 mm και πλάτος 1620 mm και σύμφωνα με την Toyota το μοντέλο παραγωγής θα διατηρήσει γραμμές και σημαντικά σχεδιαστικά στοιχεία.


 

Best of Network