Συνεργασία έκπληξη για μικρό ηλεκτρικό και προσιτό αυτοκίνητο

Μια συνεργασία που δεν είχε φανεί πιθανή μέχρι τώρα, προκύπτει για ένα νέο μικρό ηλεκτρικό αυτοκίνητο που θα κυκλοφορήσει σε ανταγωνιστική τιμή το 2025

Toyota μικρό ηλεκτρικό crossover

Win/win αναμένεται η συνεργασία της Toyota με την Suzuki για το μικρότερο ηλεκτρικό αυτοκίνητο που θα ενταχθεί στην γκάμα bZ της πρώτης. Σύμφωνα με δημοσιεύματα από την Ιαπωνία οι δύο φίρμες θα συνεργαστούν προκειμένου ένα νέο μικρό ηλεκτρικό στις διαστάσεις του Aygo να βγει στην αγορά το 2025 και μάλιστα σε προσιτή τιμή. 

Toyota μικρό ηλεκτρικό crossover

Αυτές είναι οι πρώτες λεπτομέρειες

Η Toyota ανακοίνωσε νωρίτερα φέτος ότι στοχεύει να λανσάρει 10 νέα ηλεκτροκίνητα οχήματα μέχρι το 2026, όταν η ετήσια παραγωγή της σε ηλεκτρικά αυτοκίνητα με μπαταρία υπολογίζεται να φτάσει το 1,5 εκατομμύριο.

Διαβάστε Επίσης

Σύμφωνα με το ιαπωνικό Best Car, η Toyota πιθανολογείται πως εργάζεται πάνω στο μικρότερο μέχρι στιγμής ηλεκτρικό αυτοκίνητο της σειράς bZ. Το ρεπορτάζ αναφέρει πως η Toyota αναπτύσσει το μικρό ηλεκτρικό με τη Suzuki, μια εταιρεία που ειδικεύεται στα μικρά αυτοκίνητα και χρειάζεται επειγόντως ένα ηλεκτρικό στη γκάμα της.

Σύμφωνα με το ιαπωνικό δημοσίευμα στόχος είναι το μικρό ηλεκτρικό να κυκλοφορήσει το 2025, ενώ το περιδοικό εκτιμά πως θα έχει παρόμοιο μέγεθος με το Toyota Aygo X. Η Toyota είχε δείξει στο παρελθόν μια προεπισκόπηση των προσεχών μοντέλων της η οποία περιλάμβανε μάλιστα και ένα μικρό bZ χωρίς να διευκρινίζονται ωστόσο λεπτομέρειες. 

Toyota μικρό ηλεκτρικό crossover

Η εταιρεία διατηρεί συνεργασία με την Suzuki και πέρυσι ανακοίνωσαν αμφότερες, ότι θα την εδραιώσουν. Οι δύο εταιρείες συμμετέχουν σε ένα κοινό πρόγραμμα για την ανάπτυξη μιας νέας πλατφόρμας ηλεκτρικών για μια σειρά από μίνι ηλεκτρικά φορτηγά, που ανακοινώθηκε τον Μάιο του 2023.

Μάλιστα πρόσφατα η Toyota κατοχύρωσε και μια ονομασία στην αντίστοιχη υπηρεσία της Ιαπωνίας, την οποία αναλυτές θεωρούν πως θα είναι αυτή που θα συνοδεύει οποιοδήποτε concept προκύψει για ένα νέο μικρό ηλεκτρικό.

Toyota bZ4X
Το Toyota bZ4X, το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Toyota.

Το FT-3e πιθανότατα σημαίνει Future Toyota, όπως το έχουμε ξαναδεί στο πρόσφατο παρελθόν και συνοδεύεται από το 3 που θα ορίζει λογικά την κατηγορία και το μέγεθος του αυτοκινήτου και το e που υποδηλώνει την ηλεκτροκίνηση.

Περισσότερα θα μάθουμε λογικά κατά την έκθεση Japan Mobility Show στις 26 Οκτωβρίου. 

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης


 

Best of Network