Πού θα εμφανιστεί για πρώτη φορά το Ford Explorer στην Ελλάδα

Το νέο Ford Explorer είναι ηλεκτρικό και θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στο ελληνικό κοινό

To νέο Ford Explorer είναι ηλεκτρικό SUV

Στα πλαίσια της έκθεσης "Αυτοκίνηση – Electromobility 2023" και στο περίπτερο της Ford θα φιλοξενηθεί σε πρώτη πανελλήνια προβολή το νέο Ford Explorer.

Το μεσαίο SUV θα είναι το δεύτερο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο στη γκάμα της Ford μετά τη Mustang Mach-E και από πλευράς διαστάσεων – αμάξωμα με μήκος 4,46 μ. - θα καλύψει το κενό μεταξύ του μικρότερου Puma και του μεγαλύτερου Kuga.

Η ηλεκτρική έκδοση του Explorer δεν έχει σχέση με το SUV των 5 μέτρων που κυκλοφορεί στις ΗΠΑ και σε κάποιες ευρωπαϊκές αγορές σε plug-in έκδοση. Είναι ένα νέο μοντέλο με compact εξωτερικές διαστάσεις που μοιράζεται το πάτωμα MEB της Volkswagen που διατίθεται επίσης για τα ηλεκτρικά μοντέλα ID.4 και ID.5 συνεπώς θα διατίθεται σε πισωκίνητες και τετρακίνητες εκδόσεις.

To νέο Ford Explorer είναι ηλεκτρικό SUV

Μεταξύ των βασικών στοιχείων εξοπλισμού είναι η είσοδος χωρίς κλειδί, ο κλιματισμός δύο ζωνών και η συνδεσιμότητα με Android Auto (ενσύρματη) και Apple CarPlay (ασύρματη). Μεταξύ των προαιρετικών επιλογών εξοπλισμού, διατίθενται οι προβολείς τύπου Matrix, το hands-free άνοιγμα της 5ης πόρτας του χώρου αποσκευών και η πανοραμική οροφή.

Το νέο ηλεκτρικό SUV της Ford κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της εταιρείας στην Κολωνία της Γερμανίας όπου επίσης σχεδιάζεται η παραγωγή του ηλεκτρικού Puma που θα ακολουθήσει.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network