Video: Μπήκαμε μέσα στο νέο ηλεκτρικό Ford Explorer

Αυτό το αυτοκίνητο κουβαλάει στις πλάτες του πολλές ελπίδες για την νέα εποχή της Ford που είναι ηλεκτρική και έχει μεγάλες προσδοκίες για να δυναμώσει την παρουσία της -και- στην Ευρώπη

Πριν από λίγες μέρες είδαμε για πρώτη φορά το νέο Ford Explorer. Ένα αμιγώς ηλεκτρικό μικρομεσαίο SUV, το οποίο θα παίξει μέγαλο ρόλο για την Ford στην ευρωπαϊκή αγορά. Οι φωτογραφίες ήταν καλές αλλά το video είναι ακόμα καλύτερο. Τώρα μπορείς να δεις και εσύ πώς είναι από κοντά το νέο μοντέλο της Ford και να μπεις στην καμπίνα του. 

Τι σημαίνει το Explorer για την Ford

Αυτό το ηλεκτρικό Explorer είναι πολύ σημαντικό για την Ford -και ιδίως για την πορεία της στην Ευρώπη. Ξέρεις πια ότι το Fiesta και το Focus θυσιάστηκαν. Το σχέδιο της είναι να κατασκευάσει λιγότερα αυτοκίνητα, να τα πουλήσει με μεγαλύτερα κέρδη. Παράλληλα θέλει να δείξει ότι τα Ford είναι γεννημένα για περιπέτεια. Σίγουρα δεν είναι τυχαίο ότι το Explorer παρουσιάστηκε από την Lexie Limitless, μια γυναίκα που κατάφερε μέχρι τα 21 της να επισκεφθεί όλες τις χώρες του πλανήτη. 

Διαβάστε Επίσης

Τι είναι το Explorer; Ένα μικρομεσαίο προς μεσαίο ηλεκτρικό crossover, με πέντε θέσεις, μεγάλο τετράγωνο πορτμπαγκάζ και μια ογκώδη αλλά φιλική εμφάνιση. Θα αρχίσει να πωλείται αργότερα φέτος με τιμές που ξεκινούν κάτω από 45.000 ευρώ. Σε επίπεδο τιμής κινείται ανάμεσα από το υβριδικό Kuga και την αμιγώς ηλεκτρική Mustang Mach-E.

Και πισωκίνητο και τετρακίνητο

Θα είναι διαθέσιμο σε πισωκίνητες και τετρακίνητες εκδόσεις. Με πίσω κίνηση θα υπάρχουν δύο εκδόσεις ισχύος. Αυτή με τους 170 ίππους θα έχει μπαταρία 55 kWh με αυτονομία 350 χιλιόμετρα ενώ η πιο ισχυρή πισωκίνητη θα έχει 286 ίππους και συνδυάζεται με μπαταρία 82 kWh με την αυτονομία σε αυτή την περίπτωση να φθάνει τα 539 χιλιόμετρα -πάντα σύμφωνα με την Ford. Η τετρακίνητη έκδοση θα έχει από ένα ηλεκτροκινητήρα σε κάθε άξονα και η συνολική απόδοση θα είναι 340 ίππων. Σε αυτήν την εκδοχή η αυτονομία πέφτει στα 405 χιλιόμετρα. 

Και τώρα μπορείς να πατήσεις το play στο video και να δεις πώς είναι απο κοντά και από μέσα αυτό το νέο μοντέλο. 

Διαβάστε Επίσης

Best of Network