Porsche: Αυτά είναι τα επόμενα ηλεκτρικά μοντέλα της

Μέχρι το 2030 το 80% της γκάμας της Porsche θα είναι ηλεκτρικά αυτοκίνητα και μόλις ανακοίνωσε ποια θα είναι τα ηλεκτρικά που ετοιμάζει για το άμεσο μέλλον

Μοντέλα της Porsche

Η Porsche μας έδωσε κάποια στοιχεία για τα επόμενα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα που θα έχει η γκάμα της. Μεταξύ αυτών είναι ένα SUV ναυαρχίδα που θα τοποθετηθεί πάνω από την Porsche Cayenne. Να τονίσουμε ότι στόχος της φίρμας είναι μέχρι το 2030 το 80% των νέων μοντέλων της να είναι αμιγώς ηλεκτρικά.  

Τι ξέρουμε για ηλεκτρικό SUV ναυαρχίδα

Το SUV θα σχεδιαστεί για να προσφέρει καταιγιστικές επιδόσεις και λειτουργίες αυτόνομης οδήγησης, ανέφερε η Posche σε ανακοίνωσή της τη Δευτέρα 13 Μαρτίου. Θα χρησιμοποιεί την πλατφόρμα SSP Sport του Volkswagen Group, η οποία αναπτύσσεται από την Porsche. 

"Παρατηρούμε αυξανόμενες δεξαμενές κερδών σε αυτή την κατηγορία, ιδίως στην Κίνα και τις ΗΠΑ", ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος Oliver Blume στην ανακοίνωση.

Η ναυαρχίδα crossover της Porsche αναμένεται να ενσωματώσει τεχνολογία που είδαμε στο πρωτότυπο Mission R. Η Porsche επιβεβαίωσε τον περασμένο Ιούλιο τα σχέδιά της να λανσάρει ένα κορυφαίο, πλήρως ηλεκτρικό crossover, το οποίο ο Blume περιέγραψε τότε ως "μια πολύ σπορ ερμηνεία ενός SUV".

Διαβάστε Επίσης

Το crossover, με την κωδική ονομασία K1, θα κατασκευάζεται στη Λειψία από τα μέσα της δεκαετίας, θα ενσωματώνει τεχνολογία που είδαμε στο Mission R concept που παρουσιάστηκε το 2021 στην έκθεση αυτοκινήτου IAA στο Μόναχο. Εκτός από μια νέα μπαταρία υψηλής απόδοσης, το Mission R διέθετε επίσης ένα ηλεκτρικό σύστημα 920Volt σχεδιασμένο για να μειώνει τους χρόνους φόρτισης.

Ποια θα είναι τα άλλα ηλεκτρικά της Porsche

  • Μια αμιγώς ηλεκτρική Macan που θα είναι διαθέσιμη στους πελάτες το 2024 ως το δεύτερο αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο της μάρκας με μπαταρία μετά το σεντάν Taycan
  • Οι πλήρως ηλεκτρικές εκδόσεις των 718 Boxster και Cayman σχεδιάζονται για τα μέσα της δεκαετίας
  • Η Cayenne είναι έτοιμη να γίνει αμιγώς ηλεκτρική από το 2025 ή το 2026.

Διαβάστε Επίσης

Όπως βλέπετε δεν ειπώθηκε απολύτως τίποτα για αμιγώς ηλεκτρική 911 και αυτό είναι μάλλον ευχάριστο νέο. Ίσως να είναι αυτό το 20% που μένει εκτός ηλεκτρικού πλάνου; Θα το μάθουμε σύντομα λογικά. 

Ρεκόρ κερδών και εσόδων

Η Porsche ανακοίνωσε  ρεκόρ κερδών και εσόδων το 2022, καθώς αύξησε τις παραδόσεις αυτοκινήτων και περιόρισε το κόστος. Το λειτουργικό περιθώριο κέρδους της μάρκας αναμένεται να φθάσει μεταξύ 17% και 19% φέτος, έναντι 18% πέρυσι. Να θυμίσουμε ότι η Porsche είναι πλέον η αυτοκινητοβιομηχανία της Ευρώπης με την μεγαλύτερη αξία, μετά την περσινή εντυπωσιακή είσοδο στο χρηματιστήριο.

Η Porsche σχεδιάζει επίσης να δημιουργήσει ένα νέο τμήμα Car-IT, με επικεφαλής τον πρώην επικεφαλής ψηφιακών συστημάτων της Daimler Sajjad Khan. Η κίνηση αυτή ακολουθεί τα παρατεταμένα προβλήματα στη μονάδα λογισμικού Cariad της VW που καθυστέρησαν αρκετά σημαντικά μοντέλα, συμπεριλαμβανομένου του ηλεκτρικού Macan της Porsche.

Με πληροφορίες από Bloomberg / Reuters / Automotive News Europe

Διαβάστε Επίσης

Best of Network