Τελικά πόσο έξυπνο είναι το νέο Hyundai Kona;

Το τεχνολογικό υπόβαθρο του Kona 2ης γενιάς είναι ιδιαίτερα ανεπτυγμένο περιλαμβάνοντας συστήματα που συναντώνται σε μοντέλα premium κατασκευαστών.

Hyundai Kona parousiasi ellada

Η τεχνολογική πλατφόρμα του νέου Hyundai Kona είναι σύγχρονη και διευρυμένη. Πέραν του πλουραλισμού σε συστήματα κίνησης και μετάδοσης – ηλεκτρικές, συμβατικές, υβριδικές και σπορ εκδόσεις N Line – η 2η γενιά Kona διαθέτει επιπροσθέτως ένα ενισχυμένο πακέτο συστημάτων ασφάλειας και υποβοήθησης οδήγησης αλλά κι ένα επικαιροποιημένο λογισμικό infontainment με ενημερώσεις Over-the-Air (OTA) και το Connected Car Navigation Cockpit (ccNC).

Όλα τα νέα Kona διαθέτουν το προηγμένο πακέτο υποβοήθησης οδηγού SmartSense (ADAS) και τα συστήματα ασφαλείας της Hyundai, συμπεριλαμβανομένης της αυτόνομης οδήγησης Επιπέδου 2, της υποβοήθησης αποφυγής εμπρόσθιας σύγκρουσης (FCA), της οθόνης προβολής τυφλού σημείου (BVM), της απομακρυσμένης έξυπνης υποβοήθησης στάθμευσης (RSPA) και της παρακολούθησης κατάστασης οδηγού (DSM).

Hyundai Kona Electric

Αναλυτικότερα, το σύστημα Driver Status Monitor (DSM) χρησιμοποιεί την εσωτερική κάμερα για να αναλύσει το πρόσωπο του οδηγού και, σε περίπτωση υπνηλίας ή απροσεξίας, να τον ειδοποιήσει ή να παρέμβει, εάν αυτό κριθεί απαραίτητο.

Διαβάστε Επίσης

Το έξυπνο σύστημα υποβοήθησης στάθμευσης (RSPA) βοηθά από απόσταση τους χρήστες Kona να εισέρχονται και να εξέρχονται από τις θέσεις στάθμευσης. Με το πάτημα του κουμπιού smart key το αυτοκίνητο μετακινείται προς τα εμπρός ή προς τα πίσω.

Hyundai Kona

Άλλη μια χρηστική λειτουργία είναι το σύστημα Digital Key 2 Touch όπου μέσω της τεχνολογίας NFC – επικοινωνία κοντινού πεδίου – το αυτοκίνητο μπορεί να κλειδωθεί, να ξεκλειδωθεί και να εκκινήσει μέσω εφαρμογής σε smartphones.

Ηλεκτρική έκδοση Kona

Ειδικότερα η ηλεκτρική έκδοση του Kona, προσφέρει τη δυνατότητα αμφίδρομης παροχής ενέργειας Vehicle-to-Load (V2L) που μπορεί να τροφοδοτήσει οποιαδήποτε συσκευή ή να φορτίσει ηλεκτρικό εξοπλισμό, με εσωτερικές και εξωτερικές πρίζες.

Hyundai Kona Electric

Στο εσωτερικό, οι συσκευές μπορούν να συνδεθούν σε μια τυπική πρίζα στην πίσω κεντρική κονσόλα. Εξωτερικά, οι συσκευές και οι οικιακές συσκευές μπορούν να συνδεθούν χρησιμοποιώντας έναν προσαρμογέα V2L.

Επίσης, το Kona Electric εφοδιάζεται με πρόσθετα χαρακτηριστικά ασφαλείας, όπως το σύστημα υποβοήθησης αποφυγής εμπρόσθιας σύγκρουσης 2.0 (FCA 2.0), υποβοήθηση διατήρησης λωρίδας (LKA), υποβοήθηση αποφυγής σύγκρουσης τυφλού σημείου (BCA), έξυπνη υποβοήθηση ορίου ταχύτητας (ISLA), προειδοποίηση προσοχής οδηγού (DAW) και έξυπνη λειτουργία της μεγάλης σκάλας φώτων (HBA).

Hyundai Kona

Τέλος αξίζει να αναφέρουμε πως η ηλεκτρική έκδοση του νέου Kona διαθέτει το σύστημα ασφαλείας e-ASD. Το συγκεκριμένο σύστημα δημιουργεί έναν εικονικό ήχο καμπίνας που προσομοιάζει τον ήχο λειτουργίας ενός συμβατικού αυτοκινήτου λαμβάνοντας παραμέτρους όπως η ταχύτητα οδήγησης, η ροπή και η επιτάχυνση. Μάλιστα το σύστημα επιδέχεται και ρύθμισης της έντασης του ήχου.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network