Νέο Hyundai Kona: Το μοντέλο που αλλάζει τα δεδομένα στα B-SUV

Κυκλοφορεί ήδη στην ελληνική αγορά η νέα σειρά Hyundai Kona με εξελιγμένα χαρακτηριστικά εξοπλισμού και τεχνολογίας σε ένα αμάξωμα που έχει μεγαλώσει σε διαστάσεις και ως εκ τούτου, σε χώρους για επιβάτες και αποσκευές.

Hyundai Kona parousiasi ellada
Hyundai Kona parousiasi ellada
Hyundai Kona parousiasi ellada
Hyundai Kona parousiasi ellada
Hyundai Kona parousiasi ellada
Hyundai Kona parousiasi ellada
Hyundai Kona parousiasi ellada
Hyundai Kona parousiasi ellada
Hyundai Kona parousiasi ellada
Hyundai Kona parousiasi ellada

Η δεύτερη γενιά του Kona αποτελεί μια από τις πιο ολοκληρωμένες προτάσεις στην κατηγορία B-SUV, λόγω της ευρύτητας σε κινητήρες και εκδόσεις εξοπλισμού. Οι υποψήφιοι αγοραστές μπορούν να επιλέξουν μεταξύ υβριδικών, ήπια υβριδικών και συμβατικών εκδόσεων Kona αλλά και τριών τύπων εξοπλισμού – μεταξύ αυτών και οι σπορ εκδόσεις N Line. Εντός του έτους αναμένονται και τα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα της νέας σειράς.

Σχεδιαστικά το νέο Kona έχει διαφοροποιηθεί αισθητά από το μοντέλο προηγούμενης γενιάς. Υπάρχουν κάποιες αναφορές στο ηλεκτρικό Kona πρώτης γενιάς, αν και τα πιο χαρακτηριστικά στοιχεία πάνω του είναι οι δύο λωρίδες LED να διατρέχουν εγκάρσια το μπροστινό και πίσω τμήμα και τα φουσκωμένα φτερά σε σχήμα Π που παραπέμπουν στο μεγαλύτερο Tucson. Απρόσμενα πολλές είναι και οι χρωματικές επιλογές για το αμάξωμα. Μέχρι τον Νοέμβριο του τρέχοντος έτους θα υπάρχουν διαθέσιμα 19 διαφορετικά χρώματα και 6 τύποι εσωτερικού διάκοσμου.

Hyundai Kona parousiasi ellada

Σε διαστάσεις, το Kona μεγάλωσε σε όλους τους άξονες σε σχέση με τον προκάτοχό του. Με μήκος 4,350 μ. και μεταξόνιο στα 2,680 μ. προσεγγίζει σε διαστάσεις τα μικρομεσαία SUV. Αυτή η διεύρυνση αποτυπώνεται και στους εσωτερικούς χώρους και κυρίως αυτούς που αφορούν στα πόδια των πίσω επιβατών. Το πορτμπαγκάζ προσφέρει συνολικά 466 λίτρα – σε δύο διαμερίσματα – όπου αυξάνεται στα 1.300 λίτρα με την πτώση των πίσω καθισμάτων.

Διαβάστε Επίσης

Ψηφιακή καμπίνα

To cockpit έχει σχεδιαστεί από την αρχή. Το τριάκτινο τιμόνι είναι νέο. Τα καθίσματα είναι πλήρως ρυθμιζόμενα και ιδιαίτερα άνετα. Ένα ενιαίο πάνελ που ξεκινά από το αριστερό άκρο του ταμπλό και καταλήγει στο κέντρο, φιλοξενεί δύο έγχρωμες οθόνες υψηλής ευκρίνειας που παραμετροποιούνται ως προς τη γραφική απεικόνιση και τις ενδείξεις.

Hyundai Kona parousiasi ellada

Το λογισμικό του συστήματος πολυμέσων επιδέχεται αναβαθμίσεις Over-the-Air ενώ υπάρχουν φυσικά κουμπιά για τις λειτουργίες του κλιματισμού και του ηχοσυστήματος χωρίς ο χρήστης να μπαίνει σε μενού και υπομενού για τις ρυθμίσεις. Φυσικά το σύστημα infontainment υποστηρίζει σύνδεση με smartphones μέσω Apple CarPlay και Android Auto ενώ συνολικά υπάρχουν και τέσσερις θύρες USB-C (δύο μπροστά και δύο πίσω) για σύνδεση και φόρτιση μέσω καλωδίου.

Διαβάστε Επίσης

Βενζίνη - mild hybrid - hybrid

Μπορεί η νέα σειρά Kona να μην έχει στις τάξεις της μια έκδοση diesel όμως σε βενζίνη υπάρχουν τρεις κινητήρες που ανά περίπτωση συνδυάζονται με ήπια υβριδικά συστήματα 48V ή πλήρως υβριδικά. Ειδικότερα, ο μικρός 3κύλινδρος βενζινοκινητήρας ενός λίτρου turbo με ισχύ 120 ίππων και ροπή 200 Nm είναι mild hybrid και διατίθεται σε δύο εκδόσεις: με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων ή με αυτόματο διπλού συμπλέκτη 7DCT.

Hyundai Kona parousiasi ellada

Ακολουθούν οι εκδόσεις με τον τετρακύλινδρο κινητήρα 1.6 λίτρων turbo με απόδοση 198 ίππων και ροπή 265 Nm. Σε αυτή την κατηγορία υπάρχουν μοντέλα με χειροκίνητο ή αυτόματο κιβώτιο και μια τετρακίνητη έκδοση που διατίθεται μόνο με αυτόματο σασμάν. Τέλος υπάρχει και μια υβριδική έκδοση με βενζινοκινητήρα 1.6 λίτρων και έναν ηλεκτροκινητήρα όπου συνδυαστικά αποδίδει 141 ίππους και συνοδεύεται με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη έξι σχέσεων.

Εξοπλιστικό πρόγραμμα

Στα πακέτα εξοπλισμού υπάρχουν τρεις εκδόσεις με πολλά στάνταρντ στοιχεία: H βασική Premium περιλαμβάνει ολόκληρο το πακέτο Hyundai SmartSense με 16 συστήματα ασφάλειας και υποβοήθησης, οδήγησης, μαζί με τα τρία προγράμματα οδήγησης (Sport-Eco-Snow), το έξυπνο κλειδί με αισθητήρες εγγύτητας, το δερμάτινο τιμόνι και τον επιλογέα, το υποβραχιόνιο μπροστινών καθισμάτων, τα φώτα LED με αυτόματη λειτουργία, το ηχοσύστημα με 6 ηχεία και τις ζάντες αλουμινίου 16 ιντσών.

Hyundai Kona parousiasi ellada

Η επόμενη έκδοση Dinstictive διαθέτει επιπλέον, ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών, ράγες οροφής, διαφορετική επένδυση καθισμάτων, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενη οσφυϊκή στήριξη καθίσματος οδηγού, digital πίνακα ενδείξεων 12,3 ιντσών και διζωνικό κλιματισμό. Κορυφαία έκδοση η N Line με έξτρα στοιχεία εξοπλισμού που τονίζουν τον σπορτίβ χαρακτήρα της.

H mild υβριδική έκδοση (48V) με τους 120 ίππους ξεκινά από τα 26.290 ευρώ με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων και από τα 28.990 ευρώ για την ίδια έκδοση με αυτόματο κιβώτιο 7-DCT. Οι συμβατικές εκδόσεις με τους 198 ίππους έχουν ως αφετηρία τα 31.290 ευρώ ενώ η τετρακίνητη έκδοση ξεκινά από τα 37.490 ευρώ. Τέλος η υβριδική έκδοση με τους 141 ίππους εκκινεί από τα 31.890 ευρώ. Το φθινόπωρο θα έρθουν και τα ηλεκτρικά Kona με 48,4 kWh και 156 ίππους ή 65,4 kWh με 218 ίππους και διευρυμένη αυτονομία.

Αξίζει να σημειωθεί πως όλοι όλα τα Kona υποστηρίζονται από εργοστασιακή εγγύηση καλής λειτουργίας 5 ετών ενώ εγγύηση 8 ετών έχουν και οι μπαταρίες των υβριδικών εκδόσεων.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network