Τι συμβαίνει όταν σε πιάσουν για υπερβολική ταχύτητα στον Καναδά (video)

Σε κάποιες χώρες δεν θέλεις να σε πιάσουν για υπερβολική ταχύτητα καθώς οι ποινές είναι ανάλογες της ταχύτητας: υπερβολικές (και καλά κάνουν)

ταχύμετρο αυτοκινήτου και υπερβολική ταχύτητα

Η υπερβολική ταχύτητα είναι από τις βασικές αιτίες τροχαίων ατυχημάτων και δυστυχημάτων. Σχεδόν στο σύνολο των δυτικών χωρών οι ποινές είναι ευθέως ανάλογες της ταχύτητας. Υπερβολική η ταχύτητα; Υπερβολικές και οι ποινές.

Όπως θα έπρεπε να είναι και στην χώρα μας άλλωστε -κάτι πάει να γίνει με τις προσεχείς αλλαγές στον ΚΟΚ και με διατάξεις όπως η πρόσφατη, στην οποία η πρόκληση τροχαίου εξαιτίας υπερβολικής ταχύτητας έγινε κακούργημα. 

Σε αυτό το video βλέπουμε τι συμβαίνει στον Καναδά όταν κάποιος αδιαφορήσει για τα όρια ταχύτητας. Από την κάμερα του περιπολικού βλέπουμε ότι ο αστυνομικός έχει εντοπίσει ένα αυτοκίνητο που κινείται με υπερβολική ταχύτητα και το ακολουθεί. 

Διαβάστε Επίσης

Λίγο αργότερα ο αστυνομικός σταματάει το συγκεκριμένο αυτοκίνητο. Βγαίνει από το περιπολικό και του εξηγεί ότι τον σταμάτησε για υπερβολική ταχύτητα, ρωτάει αν του ανήκει το όχημα (απαντά ο παραβάτης ότι ήταν του πατέρα του) και ζητά τα απαραίτητα έγγραφα (άδεια, δίπλωμα, ασφάλεια).

Στην συνέχεια ο αστυνομικός εξηγεί στον παραβάτη οδηγό ότι σε δρόμο με όριο τα 100 km/h, κινούταν για μεγάλο χρονικό διάστημα με σχεδόν 200 km/h και σε κάποια στιγμή έφτασε ακόμα και τα 250 km/h. 

Μετά του εξηγεί ότι η επίδειξη οδηγικών ικανοτήτων (όπως μάλλον λέμε στην Ελλάδα το stunt driving) σημαίνει ότι θα χάσει το δίπλωμα οδήγησης για 30 ημέρες και το αυτοκίνητο θα ακινητοποιηθεί για δύο εβδομάδες. 


Ο παραβάτης δεν μπορεί καν να φύγει από το σημείο με το αυτοκίνητο, το οποίο άμεσα το σηκώνει γερανός.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network