Δες μια Bugatti Chiron να πιάνει 410km/h τόσο εύκολα που σε κάνει να απορείς

Μόνο που βλέπεις το κοντέρ της Bugatti Chiron να σταματάει στα 500 km/h σε πιάνει μια ανατριχίλα, σκέψου να δεις και την βελόνα του να πλησιάζει το τέλος.

Bugatti Chiron Pur Sport DRIFT

Ο Omid Mouazzen τοποθέτησε το όνομά του σε μια λίστα που περιλαμβάνει πολύ λίγους ανθρώπους στον κόσμο, καθώς οδήγησε την Bugatti Chiron Sport με ταχύτητα 413 km/h στην Autobahn

Bugatti Chiron Super Sport

Θα μου πεις, μπράβο του το παλικάρι και εις ανώτερα, πράγμα αντικειμενικά κάπως δύσκολο γιατί το Chaos των 500 km/h δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμη, όμως το ζήτημα δεν είναι αυτό. Το θέμα είναι πως η Bugatti Chiron μοιάζει να έχει σημειώσει αυτή την εξωπραγματική ταχύτητα με τρόπο ακούραστο. 


Ο οδηγός, ένας Ιρανός μετανάστης στην Γερμανία ο οποίος έχει καταλήξει να είναι αυτοκινητικός influencer, αν κρίνουμε από το κανάλι του στο YouTube τουλάχιστον, δεν δείχνει να ταλαιπωρείται από την διαδικασία. Η Bugatti του δίνει τη δυνατότητα να κινηθεί με "διαστημική" ταχύτητα χωρίς να σκιρτήσει το βλέφαρό του. 

Παραμένει απολύτως πολιτισμένη και ευγενική την στιγμή που ο ρυθμός είναι καταιγιστικός παντού. Μπακαλίστικa μετρώντας, από τα 200 km/h στα 290 φτάνει σε δέκα δευτερόλεπτα και μετά χρειάζεται και πάλι ελάχιστα δευτερόλεπτα για να περάσει τα 350 km/h και σε όλη αυτή την πορεία ο οδηγός έχει την άνεση να βολευτεί καλύτερα στο κάθισμά του. 

Διαβάστε Επίσης

Αν το ένα σκέλος του εντυπωσιακού του πράγματος είναι η ταχύτητα, ο τρόπος με τον οποίο αυτή επιτυγχάνεται είναι το άλλο. Το τρίτο είναι η Autobahn, που είναι ένας δρόμος στην Γερμανία που επιτρέπει τέτοιου είδους ταχύτητες να μην είναι παράνομες. 

Πρόκειται για τον γερμανικό αυτοκινητόδρομο, ο οποίος κατά βάση δεν έχει όριο ταχύτητας, αλλά όχι σε όλο το μήκος του. Ένα περίπου 30% διατηρεί όρια και ακριβώς για αυτόν τον λόγο ο Ιρανογερμανός εξηγεί λίγο πριν τελειώσει το video πως βρήκε το κατάλληλο σημείο και δοκίμασε. Διαφορετικά δεν θα βλέπαμε εμείς το επίτευγμά του ή θα το βλέπαμε, αλλά θα του έπαιρνε την Chiron η αστυνομία της Γερμανίας.  
 

Best of Network