Στην Ελλάδα η νέα Mercedes-Benz EQE SUV-Τιμές και εκδόσεις

Διατίθεται ήδη στην ελληνική αγορά η νέα σειρά EQE SUV με καλή αυτονομία και ιδιαίτερα τεχνολογικά στοιχεία. Το μεγάλο ηλεκτρικό SUV της Mercedes-Benz φιλοδοξεί να θέσει το μέτρο σύγκρισης στην κατηγορία του

Mercedes-Benz EQE SUV
Mercedes-Benz EQE
Mercedes-Benz EQE SUV
Mercedes-Benz EQE SUV
Mercedes-Benz EQE SUV
Mercedes-Benz EQE SUV
Mercedes-Benz EQE SUV

Η εξηλεκτρισμένη γκάμα EQ της Mercedes-Benz ενισχύεται με την κυκλοφορία της νέας σειράς EQE SUV, η οποία είναι πλέον διαθέσιμη και στην Ελλάδα. Το εξοπλιστικό πακέτο του νέου EQE SUV προέρχεται από το μεγαλύτερο EQS SUV. Άλλωστε τα δύο μοντέλα μοιράζονται την ίδια γραμμή παραγωγής στην Tuscaloosa των ΗΠΑ ενώ από το εργοστάσιο της εταιρείας στο κοντινό Bibb County προέρχονται και οι μπαταρίες τους.

Η κατασκευή του συγκεκριμένου εργοστασίου απαίτησε μια επένδυση πλησίον του ενός δισ. ευρώ. Αξίζει να σημειώσουμε ότι από εφέτος η Mercedes-Benz έχει εξασφαλίσει ουδέτερο αποτύπωμα ρύπων CO2 σε όλα τα εργοστάσια που παράγουν επιβατικά ή φορτηγά οχήματα, παγκοσμίως.

Mercedes-Benz EQE SUV

Και ιονιστής στην καμπίνα επιβατών

Επιστροφή στο νέο EQE SUV και πέραν των βασικών τεχνολογιών, έχουν πλέον προστεθεί και αρκετά συστήματα που ευνοούν την άνεση και την καλή ατμόσφαιρα στην καμπίνα. Ένα από αυτά είναι και το σύστημα Energizing Air Control Plus που φιλτράρει περαιτέρω και ιονίζει τον ανακυκλούμενο ή τον εισερχόμενο αέρα στο εσωτερικό. Η ευρυχωρία επίσης είναι στοιχείο αδιαπραγμάτευτο στη σειρά EQE καθώς το μεταξόνιο των 3 μ. εξασφαλίζει χώρους τόσο για τα πόδια των πίσω επιβατών όσο και για τις αποσκευές (520 λίτρα).

Διαβάστε Επίσης

Μια από τις βασικές λειτουργίες του ανανεωμένου EQE SUV είναι και το νέο λογισμικό διαχείρισης της μπαταρίας ιόντων λιθίου που αναπτύχθηκε από την ίδια την Mercedes και μπορεί πλέον να δέχεται αναβαθμίσεις Over-The-Air (OTA). Με την συστοιχία μπαταριών δυναμικότητας 90,6 kWh, η αυτονομία φθάνει έως τα 590 χλμ. ανά φόρτιση, σύμφωνα με το πρότυπο δοκιμών WLTP. Αξίζει να σημειωθεί πως η Mercedes-Benz δίνει εγγύηση καλής λειτουργίας 10 ετών ή 250.000 χλμ για τις συγκεκριμένες μπαταρίες.

Mercedes-Benz EQE SUV

Ένα ακόμα στοιχείο ιδιαιτερότητας της νέας σειράς είναι οι εξελιγμένες οθόνες στο εσωτερικό. Εκτός από τις δύο βασικές (η μία μπροστά από τον οδηγό και η άλλη στο κέντρο του ταμπλό), υπάρχει και η προαιρετική επιλογή μιας υπερ-οθόνης (MBUX Hyperscreen) όπου τρία πάνελ ενώνονται σε ένα δημιουργώντας μία ζώνη οθονών με έκταση 141 εκατοστών. Ο συνοδηγός στο EQE SUV έχει επίσης τη δυνατότητα επιλογής μιας οθόνης OLED 12,3 ιντσών με το δικό του περιβάλλον χρήσης.

Εκδόσεις - Τιμές

H βασική έκδοση EQE 300 SUV διατίθεται με έναν ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 245 ίππων. Έναν ηλεκτροκινητήρα έχει και η αμέσως επόμενη έκδοση EQE 350+ SUV με την απόδοση όμως να φθάνει τους 292 ίππους. Και στις δύο εκδόσεις η μετάδοση της κίνησης αφορά τους πίσω τροχούς ενώ υπάρχουν και τετρακίνητες εκδόσεις (4MATIC) με δύο ηλεκτροκινητήρες -έναν για κάθε άξονα τροχών- και αποδόσεις 408 ίππων (EQE 500 4MATIC SUV) ή 476 ίππων (AMG EQE 43 4Matic SUV). Προς το παρόν δεν εισάγεται η κορυφαία έκδοση AMG EQE 53 4Matic+ SUV με απόδοση 687 ίππων που αποτελεί ένα από τα πιο ισχυρά και γρήγορα μοντέλα στην κατηγορία του.

Mercedes-Benz EQE SUV

Από την άλλη, το νέο EQE SUV παραμένει ένα βαρύ αυτοκίνητο αφού η ζυγαριά δείχνει 2.430 κιλά για την έκδοση με τον έναν ηλεκτροκινητήρα και 2.680 κιλά για εκείνες με τα δύο ηλεκτρικά μοτέρ. Το υψηλό βάρος σε ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο είναι παράγοντας που περιορίζει την αυτονομία.

Για να αντισταθμιστεί μέρος αυτού του αρνητικού παράγοντα, οι σχεδιαστές της Mercedes-Benz κατάφεραν να προσδώσουν στο αμάξωμα του EQE SUV καλή αεροδυναμική με τον συντελεστή οπισθέλκουσας να βρίσκεται στα 0,25 Cd -τιμή επίσης εξαιρετική για μοντέλο αυτής της κατηγορίας.

Η νέα σειρά EQE SUV διατίθεται στην ελληνική αγορά με τιμές που ξεκινούν από τα 94.800 ευρώ και φθάνουν έως τα 133.900 ευρώ για την έκδοση AMG.

Διαβάστε Επίσης

Best of Network