Η κορυφαία Mercedes-Benz GLS ανανεώνεται στα σημεία

H 3η γενιά της Mercedes-Benz GLS που κυκλοφόρησε το 2020, παρουσιάζεται σήμερα ανασχεδιασμένη στα σημεία, με τεχνολογία αιχμής και πρόσθετο εξοπλισμό που εξυπηρετεί περαιτέρω την άνεση και την συνδεσιμότητα.

Mercedes-Benz GLS

Η ανανεωμένη Mercedes-Benz GLS παραμένει ένα SUV με μεγάλες διαστάσεις και ευρύχωρη καμπίνα που μπορεί να φιλοξενήσει έως και επτά επιβάτες σε τρεις σειρές καθισμάτων. Εξωτερικά αλλαγές έχουν γίνει στην μάσκα, στους προφυλακτήρες και στα πίσω φωτιστικά στοιχεία.

Διαβάστε Επίσης

Νέας σχεδίασης είναι και οι πολυάκτινες ζάντες αλουμινίου 20 ιντσών που είναι βαμμένες σε χρώμα γκρι Himalaya με γυαλιστερό φινίρισμα. Η εταιρεία προσφέρει και ένα πακέτο Off-Road Engineering που περιλαμβάνει ένα προστατευτικό κάτω από τον κινητήρα και μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος.

Mercedes-Benz GLS

Ανώτερα υλικά - νέοι χρωματισμοί

Στην καμπίνα παραμένουν οι τρεις σειρές καθισμάτων ενώ οι δερμάτινες επενδύσεις διατίθενται πλέον σε δύο νέες χρωματικές επιλογές (μπεζ Catalana και καφέ Bahia). Νέες είναι και οι επενδύσεις με καφέ σκούρο γυαλιστερό ξύλο που συνδυάζεται με "piano black” επιφάνειες. Αναβαθμισμένο είναι και το σύστημα infotainment MBUX που έχει νέες απεικονίσεις. Εφεξής, ο οδηγός μπορεί να ενεργοποιήσει φωνητικά τον εικονικό βοηθό χωρίς να πει την λέξη-κλειδί "Hey Mercedes".

Οι οθόνες των ψηφιακών ενδείξεων μπορούν να εξατομικευτούν σε τρία διαφορετικά στυλ (κλασικό, σπορ, διακριτικό) και σε τρεις λειτουργίες (πλοήγηση, βοήθεια, υπηρεσία). Επιπλέον, και οι δύο οθόνες μπορούν να προβάλλονται σε επτά χρωματικούς συνδυασμούς ανάλογα με τον φωτισμό περιβάλλοντος. Το αποτέλεσμα είναι μια εντυπωσιακή χρωματική εμπειρία στο εσωτερικό.

Mercedes-Benz GLS

Στο τεχνολογικό υπόβαθρο, η επιλογή του προγράμματος οδήγησης εκτός δρόμου "Off-Road Mode" έχει ενισχυθεί με νέες λειτουργίες. Στην υπάρχουσα γενιά GLS, το MBUX μετατρέπει τις πληροφορίες από την πλευρική κλίση, την πυξίδα και την γωνία διεύθυνσης, σε οπτική εμπειρία.

Λειτουργία Off-Road

Στα νέα μοντέλα, το πακέτο στάθμευσης με κάμερα 360 μοιρών, προσφέρει τη λειτουργία "διαφανές καπό". Όταν είναι ενεργή η λειτουργία Off-Road, η κεντρική οθόνη εμφανίζει μια εικονική θέα κάτω από το μπροστινό μέρος του οχήματος. Η προβολή αποτελείται από τις εικόνες της κάμερας 360°. Με το "διαφανές καπό", μπορούν να αναγνωριστούν καλύτερα εμπόδια όπως μεγάλες πέτρες ή βαθιές λακκούβες σε διαδρομές εκτός δρόμου.

Mercedes-Benz GLS

Η αναβαθμισμένη Mercedes-Benz GLS θα κυκλοφορήσει στην ευρωπαϊκή αγορά στα τέλη Οκτωβρίου ενώ στην αγορά της Β. Αμερικής, θα προηγηθεί κατά περίπου έναν μήνα.

Διαβάστε Επίσης

Best of Network