Πώς με συνδρομή 1.200 δολάρια ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο γίνεται πιο γρήγορο

Έφτασε λοιπόν η εποχή που το αυτοκίνητό μας θα γίνεται πιο γρήγορο πληρώνοντας για update του λογισμικού και βουαλά 1 δλ. κάτω τα 0-100 km/h

Mercedes-Benz EQS SUV

Η Mercedes-Benz άρχισε να προσφέρει στους πελάτες της στις ΗΠΑ την ευκαιρία να αυξήσουν την επιτάχυνση σε ορισμένα μοντέλα με μια συνδρομή αξίας 1.200 δολαρίων που ονομάζεται Acceleration Increase. Η αναβάθμιση, η οποία θα ξεκινήσει σύντομα, μπορεί να μειώσει τους χρόνους από 0-100 km/h έως και ένα δευτερόλεπτο στα πλήρως ηλεκτρικά μοντέλα EQE και EQS.

Στην Ευρώπη δεν ισχύει (ακόμα)

Αλλά οι Ευρωπαίοι πελάτες δεν θα έχουν πρόσβαση στην υπηρεσία αυτή, δήλωσε εκπρόσωπος της Mercedes την Παρασκευή, επειδή δεν υπάρχει ακόμα έγκριση στην περιοχή. 

"Η ρύθμιση των ηλεκτροκινητήρων αυξάνει τη μέγιστη ισχύ του κινητήρα της Mercedes-EQ σας κατά 20 έως 24%", ανέφερει η ιστοσελίδα της εταιρείας για τη συνδρομή Acceleration Increase. "Η ροπή αυξάνεται επίσης, επιτρέποντας στο όχημά σας να επιταχύνει αισθητά πιο γρήγορα και πιο δυνατά". 

Mercedes EQS SUV
Mercedes EQS SUV

Η Mercedes προσφέρει τη λειτουργία σε ορισμένα από τα κορυφαία μοντέλα της EQS sedan και EQS SUV, καθώς και σε ορισμένα από τα μοντέλα EQE sedan και EQE SUV.

Πιο δυνατό και γρήγορο αυτοκίνητο με συνδρομή

Η Acceleration Increase πωλείται ως ετήσια συνδρομή, αλλά εκπρόσωπος της φίρμας δήλωσε στο Automotive News Europe ότι θα προσφέρεται ως μόνιμη επιλογή σε τιμή που δεν έχει ακόμη καθοριστεί. 

"Οι πελάτες θα έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν το χαρακτηριστικό για περιορισμένο χρονικό διάστημα ή να το χρησιμοποιήσουν ως μόνιμο χαρακτηριστικό", δήλωσε ο εκπρόσωπος.

Mercedes EQE SUV Interior
Mercedes EQE SUV

Η Mercedes, όπως και πολλές άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες, ελπίζει να πραγματοποιήσει μια σταθερή ροή εσόδων από συνδρομές και επιλογές που μπορούν να παρέχονται από ανανεώσεις (updates) στο λογισμικό σύστημα των οχημάτων συμπεριλαμβανομένων μελλοντικών προσφορών, όπως υπηρεσίες αυτοματοποιημένης οδήγησης, καθώς βελτιώνονται οι δυνατότητες λογισμικού των οχημάτων. 

Η Mercedes-Benz προσφέρει μια σειρά από τέτοιες υπηρεσίες, όπως το AMG Track Pace, το οποίο μετρά τις επιδόσεις οδήγησης, τη βοήθεια κλεμμένου οχήματος, μια κάμερα στο ταμπλό και διάφορες λειτουργίες πλοήγησης. Η Tesla προσφέρει επίσης μια επιλογή ενίσχυσης της ισχύος που ονομάζεται Acceleration Boost για ορισμένα Model 3 και Model Y. Η εφάπαξ ενημέρωση κοστίζει 2.000 δολάρια.

Οι ειδικοί λένε ότι δεν είναι ακόμη σαφές ποια συνδρομητικά ή πρόσθετα χαρακτηριστικά θα είναι πρόθυμοι να πληρώσουν οι πελάτες αφού έχουν ήδη αγοράσει τα αυτοκίνητά τους, με το υλικό ήδη εγκατεστημένο. Η προσφορά της BMW να πουλήσει στους ιδιοκτήτες συνδρομές και εφάπαξ επιλογές για τη θέρμανση των καθισμάτων τους οδήγησε σε αντιδράσεις νωρίτερα φέτος. 

Σύμφωνα με το ηλεκτρονικό κατάστημα της BMW, η υπηρεσία κοστίζει 20 ευρώ το μήνα ή 400 ευρώ για τη διάρκεια ζωής του αυτοκινήτου. Μια πώληση αυτή την εβδομάδα μειώνει αυτές τις τιμές κατά 20%.

Best of Network