Δύο μεγάλες ανακλήσεις για το Tesla Cybertruck-ποια είναι τα προβλήματα

H Tesla προχωρήσει σε δύο μεγάλες ανακλήσεις του Tesla Cybeρtruck για δύο διαφορετικά προβλήματα, σύμφωνα με τον επίσημο οργανισμό οδικής ασφάλειας NHTSA.

Tesla Cybertruck Cyberbeast

Η Tesla εξέδωσε δύο ανακλήσεις για το Cybertruck λόγω ελαττωμάτων στον υαλοκαθαριστήρα του μπροστινού παρμπρίζ και στην επένδυση της καρότσας. 

Το μοτέρ του υαλοκαθαριστήρα του μπροστινού παρμπρίζ μπορεί να σταματήσει να λειτουργεί σε 11.688 επηρεαζόμενα οχήματα, αυξάνοντας τον κίνδυνο σύγκρουσης, ανέφερε η NHTSA σε έκθεση ανάκλησης στις 25 Ιουνίου.

Διαβάστε Επίσης

Η Valeo Sistemas Electricos είναι ο προμηθευτής των εξαρτημάτων, σύμφωνα με την έκθεση και η Tesla θα αντικαταστήσει το μοτέρ των υαλοκαθαριστήρων του παρμπρίζ.

Η Tesla θα ανακαλέσει επίσης 11.383 Cybertrucks εξαιτίας του κινδύνου αποκόλλησης στην επένδυση της καρότσας, ανέφερε η NHTSA σε άλλη έκθεση στις 25 Ιουνίου. Η Axiom Plastics είναι ο προμηθευτής των εξαρτημάτων, σύμφωνα με την έκθεση, και η Tesla θα αντικαταστήσει ή θα επεξεργαστεί εκ νέου την επένδυση.

Διαβάστε Επίσης

Η Tesla προχώρησε φέτος οκτώ ανακλήσεις που επηρεάζουν περίπου 2,5 εκατομμύρια οχήματα, σύμφωνα με τα στοιχεία της NHTSA.

Αυτή η φυσική ανάκληση οχημάτων, που δεν είναι σπάνια για νέα μοντέλα, είναι σχετικά ασυνήθιστη για την Tesla, τα προβλήματα της οποίας επιλύονται συνήθως μέσω ενημερώσεων λογισμικού over-the-air. 

Tesla Cybertruck άλμα

"Οι βλάβες του μοτέρ των υαλοκαθαριστήρων δεν θα πρέπει να αποτελούν έκπληξη", δήλωσε ο Sam Abuelsamid, αναλυτής της Guidehouse Insights.

"Αυτός είναι ο μεγαλύτερος υαλοκαθαριστήρας που έχει χρησιμοποιηθεί ποτέ σε ελαφρύ όχημα με βραχίονα μήκους 1,22 μέτρων. Αυτός ο εξαιρετικά μακρύς μοχλοβραχίονας ασκεί μεγάλη πίεση στο μοτέρ και έχουν εμφανιστεί πολλές ανεπίσημες αναφορές από τις αρχές της παραγωγής για βλάβες", είπε, προσθέτοντας ότι η συνολική ποιότητα κατασκευής του Cybertruck είναι "αρκετά κακή".

Ο Musk δήλωσε τον Οκτώβριο ότι η Tesla είχε ως στόχο να κατασκευάζει 200.000 Cybertrucks ετησίως. Η Tesla είχε δηλώσει νωρίτερα ότι είχε τη δυνατότητα να κατασκευάζει περισσότερα από 125.000 Cybertrucks ετησίως, με τον Musk να προσθέτει ότι υπήρχε η δυνατότητα να το ανεβάσει στις 250.000 το 2025.

Tesla Cybertruck Cyberbeast

Οι εν πολλοίς επικαλυπτόμενες ανακλήσεις της Τρίτης καλύπτουν περισσότερο από το 70% του συνόλου των μονάδων του μοντέλου που παράγονται, σύμφωνα με στοιχεία του αναλυτή Troy Teslike και είναι τα τελευταία θέματα ποιότητας που επηρεάζουν το φορτηγό.

Οι επιστολές ειδοποίησης των ιδιοκτητών και για τις δύο ανακλήσεις θα αποσταλούν στις 18 Αυγούστου.

Με πληροφορίες από Automotive News Europe

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network