Το Freelander επιστρέφει και θα είναι πολύ διαφορετικό

Η Jaguar Land Rover επαναφέρει το όνομα Freelander και έχουμε τις πρώτες πληροφορίες για την μετενσάρκωση του δημοφιλούς και σκληροτράχηλου off road.

Land Rover Freelander

Θυμάσαι το Land Rover Freelander; Το συμπαγές SUV μπορεί να απουσιάζει από τους καταλόγους προϊόντων της JLR από το 2015, αλλά το όνομά του πρόκειται να επιστρέψει σε μια νέα γκάμα ηλεκτρικών μοντέλων.

Διαβάστε Επίσης

Πρόκειται για μοντέλα κινεζικής κατασκευής, που θα προκύψουν από την κοινοπραξία Chery Jaguar Land Rover (CJLR), αξιοποιώντας την αρχιτεκτονική EV της Chery. Αρχικά θα λανσαριστούν στην Κίνα, αλλά η εξαγωγή των νέων Freelander και σε άλλες αγορές βρίσκεται μέσα στα πλάνα.

Land Rover Freelander

Οι δύο εταιρείες έχουν στόχο την ενίσχυση της προϊοντικής προσφοράς της CJLR στην Κίνα. Η Freelander θα προωθηθεί ως ανεξάρτητη μάρκα με "ένα προηγμένο χαρτοφυλάκιο ηλεκτρικών οχημάτων", ξεχωριστά από την υπάρχουσα γκάμα της Chery και της JLR.

Ηλεκτρικά μοντέλα με ανταγωνιστικές τιμές

Η ανακοίνωση περιγράφει τα νέα προϊόντα ως "mainstream EVs", υποδηλώνοντας ότι θα έχουν ανταγωνιστικές τιμές. Στον σχεδιασμό των νέων μοντέλων με τα σήματα της Freelander, θα συμβάλλουν τα αντίστοιχα τμήματα και των δύο εταιρειών (Chery και JLR). Παραμένει ασαφές αν η γκάμα θα περιοριστεί σε SUV ή αν θα περιλαμβάνει και μοντέλα άλλων κατηγοριών.

Ο Adrian Mardell, Διευθύνων Σύμβουλος της JLR, χαρακτήρισε τη συμφωνία ως "ένα σημαντικό στρατηγικό βήμα για την JLR, το οποίο υπογραμμίζει τη συνεχιζόμενη δέσμευσή μας στην Κίνα και συμπληρώνει τις υπάρχουσες δραστηριότητές μας εκεί". Ο Yin Tongyue, πρόεδρος του ομίλου Chery, πρόσθεσε ότι η μάρκα Freelander "θα προσφέρει στους καταναλωτές της Κίνας και του κόσμου μια μοναδική εμπειρία ηλεκτρικού οχήματος".

Προορίζονται και για αγορές εκτός Κίνας

Διαβάστε Επίσης

Τα νέα Freelander θα παράγονται στην πόλη Changshu στην ανατολική Κίνα, στο υπάρχον εργοστάσιο CJLR. Η κοινοπραξία δραστηριοποιείται εδώ και 12 χρόνια και σήμερα παράγει τα Land Rover Discovery Sport, Range Rover Evoque και Jaguar E-Pace, καθώς και τα sedan Jaguar XF και XE στις εκδόσεις με μακρύ μεταξόνιο.

Η σειρά Freelander θα είναι αρχικά διαθέσιμη μέσω ενός ξεχωριστού δικτύου στην Κίνα. Ωστόσο, οι δύο εταιρείες έχουν δηλώσει ότι τα νέα ηλεκτρικά μοντέλα θα διατεθούν και σε άλλες αγορές στο μέλλον. Επί του παρόντος, δεν υπάρχουν διαθέσιμες πληροφορίες σχετικά με το χρονοδιάγραμμα της κυκλοφορίας της νέας μάρκας.

Το αρχικό Freelander έκανε το ντεμπούτο του το 1997 ως ένα συμπαγές SUV, διαθέσιμο σε τρίθυρο και πεντάθυρο αμάξωμα. Το Freelander 2 ακολούθησε το 2006, βασιζόμενο σε μια αρχιτεκτονική αμαξώματος που προήλθε από τη Ford. Το μοντέλο παρέμεινε στην παραγωγή μέχρι το 2015.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network