Jaguar: θα παρουσιάσει ηλεκτρικό GT στις ΗΠΑ-με σχεδιασμό που "θα αφήνει το στόμα ανοικτό"

Η Jaguar Land Rover βλέπει τις ΗΠΑ ως μια κρίσιμη αγορά για την επανεκκίνηση της Jaguar ως μια υπερπολυτελή αμιγώς ηλεκτρική ανταγωνιστική των Bentley και Porsche.

Jaguar logo

Η Jaguar σχεδιάζει να παρουσιάσει ένα πρωτότυπο που θα αποτελέσει προπομπό του νέου της ηλεκτρικού GT στις ΗΠΑ κάποια στιγμή αργότερα μέσα στη χρονιά στο πλαίσιο της επανεκκίνησης της μάρκας, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Jaguar Land Rover, Adrian Mardell.

Διαβάστε Επίσης

Tο νέο μοντέλο αναμένεται να έρθει στην αγορά το επόμενο έτος, με τιμή αρκετά άνω των 100.000 ευρώ, καθώς η Jaguar θα στοχεύει πλέον πιο ψηλά στην κατηγορία των πολυτελών μαρκών όπως η Bentley. Σύμφωνα με τα όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής, η νέα αμιγώς ηλεκτρική γκάμα της Jaguar, θα επεκταθεί σε τρία μοντέλα. Όλα τα μοντέλα θα βασίζονται σε μια πλατφόρμα που ονομάζεται Jaguar Electrified Architecture (JEA).

Επιστροφή στο dna της Jaguar

Μιλώντας σε δημοσιογράφους την Παρασκευή 10/5, ο Mardell δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την παρουσίαση του concept στις ΗΠΑ. Είπε ωστόσο ότι δίνοντας στη Jaguar τη δική της αρχιτεκτονική θα επιτρέψει στη μάρκα να επιστρέψει στο DNA της, το οποίο "είναι πληθωρικό, προοδευτικό και τολμηρό". Τα σημερινά αυτοκίνητα της Jaguar μοιράζονται το ίδιο πάτωμα με τα μικρότερα μοντέλα Range Rover και Land Rover.

Πιθανές τοποθεσίες για τα αποκαλυπτήρια του ηλεκτρικού GT concept, θα μπορούσαν να είναι το Pebble Beach Concours d'Elegance τον προσεχή Αύγουστο ή η έκθεση αυτοκινήτου του Λος Άντζελες τον ερχόμενο Νοέμβριο.

Διαβάστε Επίσης

Οδηγός η πορεία της δεκαετίας 1990

Ο Mardell είχε δηλώσει στους επενδυτές πέρυσι, ότι η Jaguar είχε επιτυχία στις ΗΠΑ τη δεκαετία του 1990, όταν απευθυνόταν σε ένα αγοραστικό κοινό μεγάλης οικονομικής επιφάνειας. Αυτό δείχνει ότι η μετακίνηση της μάρκας σε πιο υψηλή κατηγορία μπορεί να λειτουργήσει, είπε συμπερασματικά.

Η Jaguar έχει αναφέρει ότι η νέα GT θα εμπνευστεί από τη σχεδιαστική ελευθερία που χαρακτήριζε εμβληματικά μοντέλα του παρελθόντος της, συμπεριλαμβανομένης της σπορ E-Type. "Θα σας τρέχουν τα σάλια όταν δείτε το προϊόν. Είμαι σίγουρος γι' αυτό", δήλωσε ο Mardell.

Ο Gerry McGovern, επικεφαλής του δημιουργικού τμήματος της JLR, δήλωσε πέρυσι ότι η νέα Jaguar GT θα έχει σχεδιασμό που θα "αφήνει το στόμα ανοιχτό", όπως κανένα άλλο ηλεκτρικό μοντέλο που κυκλοφορεί σήμερα, ενώ θα έχει αυτονομία έως και 700 χιλιόμετρα.

Ο McGovern δήλωσε επίσης ότι οι ειδικές εκδόσεις θα παίξουν μεγάλο ρόλο στην μετακίνηση της μάρκας σε ανώτερα επίπεδα τιμών, με το Panthera να προσφέρεται ως πιθανό όνομα για ένα μοντέλο περιορισμένης παραγωγής.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network