Επίσημο: Η BMW παρουσίασε τη νέα X3-οι πρώτες εικόνες και όλες οι πληροφορίες

Με νέα, πιο επιθετική εμφάνιση, μεγαλύτερες διαστάσεις και ήπια υβριδική ή plug-in υβριδική τεχνολογία, η νέα Χ3 στοχεύει στην κορυφή της κατηγορίας της.

BMW X3
BMW X3
BMW X3
BMW X3
BMW X3
BMW X3
BMW X3
BMW X3
BMW X3
BMW X3
BMW X3
BMW X3
BMW X3
BMW X3
BMW X3

Έφτασε λοιπόν η ώρα να υποδεχτούμε τη νέα Χ3. Το γερμανικό SUV που βασίζεται στη Σειρά 3 έφτασε αισίως στην τέταρτη γενιά, και διαθέτει σύμφωνα με την BMW έναν "ξεχωριστό χαρακτήρα" με μάσκα νεφρών που "εκπέμπει έναν αέρα σίγουρης παρουσίας".

Διαβάστε Επίσης

Όπως συμβαίνει σχεδόν πάντοτε με τα νέα μοντέλα, το νέο μεσαίο SUV της BMW έχει μεγαλώσει τόσο σε μήκος (4,75 μέτρα) όσο και σε πλάτος (1,92 μέτρα), την ώρα που το ύψος του έχει μειωθεί ελάχιστα, κατά 25 χιλιοστά και είναι πλέον 1,66 μέτρα. Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με τα φαρδύτερα μετατρόχια, σίγουρα το κάνει να φαίνεται πιο επιβλητικό από την υπάρχουσα γενιά.

BMW X3

Στη νέα μάσκα το πρώτο που θα παρατηρήσεις είναι οι προβολείς νέας σχεδίασης και το νέο μοτίβο στα "νεφρά", οι φουσκωμένοι θόλοι των φτερών και μια πιο τετράγωνη γραμμή οροφής προς τα πίσω, όπου τα φώτα ακολουθούν την ίδια σχεδιαστική νόρμα σχήματος L, με τα υπόλοιπα νέα μοντέλα της BMW.

BMW X3

Υβριδική και τετρακίνητη

Οι εκδόσεις της νέας Χ3 ξεκινούν με την ήπια υβριδική 20 xDrive (208 ίπποι, 0-100 km/h σε 7,8''), ακολουθούμενη από την diesel 20d xDrive (197 ίπποι, 0-100 km/h σε 7,7''). Και στις δύο αυτές περιπτώσεις, συναντάμε δίλιτρους 4κύλινδρους κινητήρες.

Στη συνέχεια έχουμε την plug-in υβριδική 30e xDrive των 299 ίππων (0-100 km/h σε 6,2''), η οποία συνδυάζει ένα δίλιτρο μοτέρ με έναν ηλεκτροκινητήρα που βρίσκεται ενσωματωμένος στο αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων. Έχει θεωρητική ηλεκτρική αυτονομία 80-90 χιλιόμετρα (WLTP), αυξημένη σε σχέση με πριν.

BMW X3

Οι εκδόσεις της νέας Χ3 ολοκληρώνονται με την κορυφαία M50 xDrive, η οποία έχει απόδοση 398 ίππων (0-100 km/h σε 4,6''). Ο κινητήρας της, είναι ήπια υβριδικός 6κύλινδρος σε σειρά 3.0 λίτρων, με τεχνολογία M Twin Power Turbo και μόνιμη τετρακίνηση. Με δεδομένο πως στη συγκεκριμένη έκδοση, η ρύθμιση της ανάρτησης έχει κάτι από M Sport, αναμένεται να είναι πιο σκληρή σε σχέση με τις υπόλοιπες εκδόσεις.Αντίστοιχη περιποίηση έχουν δεχτεί το διαφορικό, τα φρένα και οι τετραπλές εξατμίσεις.

BMW X3

Για την ακρίβεια, όλες οι εκδόσεις της Χ3 είναι τετρακίνητες και όλες συνοδεύονται από το 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο της BMW. H BMW υπόσχεται αυξημένη ευελιξία, βελτιωμένη σταθερότητα στις στροφές και άνεση οδήγησης σε σχέση με το απερχόμενο μοντέλο. Μιας και ο λόγος για άνεση, ο χώρος αποσκευών ανέρχεται σε 570 λίτρα.

Υπάρχει επίσης πλουσιότερος στάνταρ εξοπλισμός, και το εσωτερικό, όπως θα περίμενε κανείς από ένα SUV που κυκλοφόρησε το 2024, κυριαρχείται από μια τεράστια οθόνη, την γνωστή "Curved Display" της BMW. Υπάρχει ένα νέο flat bottom τιμόνι και ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα καθίσματα.

Η νέα X3 διαθέτει επίσης ασύρματη φόρτιση για smartphone, προαιρετικά παιχνίδια στο σύστημα πολυμέσων και το λειτουργικό σύστημα 9 της BMW, αν ακολουθείς τις αναβαθμίσεις του software. Τέλος, να αναφέρουμε πως η επόμενη ηλεκτρική εκδοχή της σειράς, η iX3, αναμένεται να παρουσιαστεί επίσημα το 2025 και θα έχει διαφορετική σχεδίαση από τη θερμική εκδοχή.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network