Γιατί η Tesla προγραμματίζει διακοπές παραγωγής στην Γερμανία

Σε διακοπή παραγωγής για πέντε μέρες στο εργοστάσιο του Βερολίνου θα προχωρήσει η Tesla που έχει ήδη κάνει παύση της παραγωγής δύο φορές φέτος.

Tesla Model 3 Performance Highland 2024

Η Tesla θα σταματήσει την παραγωγή στο Gigafactory του Βερολίνου για πέντε ημέρες τον Ιούνιο. Εκπρόσωπος της εταιρείας επιβεβαίωσε ουσιαστικά την εφημερίδα Handelsblatt η οποία είχε αναφερθεί σε αυτή την πιθανότητα σε προγενέστερο ρεπορτάζ της και έδωσε λεπτομέρειες επί του θέματος. 

Tesla Gigafactory Βερολίνου

Ο λόγος της διακοπής της παραγωγής είναι η βελτιστοποίηση σε διαδικασίες παραγωγής στο Gigaberlin. Ως εκ τούτου η παραγωγή θα σταματήσει στις 7, 14, 17, 27 και 28 Ιουνίου, δήλωσε ο εκπρόσωπος της εταιρείας. 

Διαβάστε Επίσης

Η Tesla έχει ήδη σταματήσει την παραγωγή στο χώρο δύο φορές φέτος. Υπήρξε μια προγραμματισμένη διακοπή παραγωγής μιας ημέρας τον Μάιο, ενώ μια εμπρηστική επίθεση τον Μάρτιο ανάγκασε το εργοστάσιο να σταματήσει να λειτουργεί για αρκετές μέρες. 

Το εργοστάσιο κατασκευάζει το crossover Model Y για την ευρωπαϊκή αγορά. Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Automotive News, η Tesla "στοχεύει σε περίπου 400 περικοπές θέσεων εργασίας στο εργοστάσιο του Βερολίνου ή περίπου το 3% του εργατικού δυναμικού εκεί, εν μέσω της επιβράδυνσης της ευρωπαϊκής αγοράς ηλεκτρικών οχημάτων".

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network