Τέλος οι συζητήσεις δύο κολοσσών για φθηνό ηλεκτρικό αυτοκίνητο

Όταν μαθεύτηκε ότι συζητούν αυτές οι δύο εταιρείες προκλήθηκε αναστάτωση αλλά τελικά φαίνεται ότι δεν τα βρήκαν και οι διαπραγματεύσεις τελείωσαν.

Volkswagen Zwickau Εργοστάσιο ID.3

Η Volkswagen εγκατέλειψε τις συνομιλίες με τη Renault για την από κοινού ανάπτυξη μιας προσιτής ηλεκτρικής έκδοσης του αυτοκινήτου Twingo, δήλωσαν δύο πηγές που γνωρίζουν την κατάσταση.

Η κατάρρευση των διαπραγματεύσεων θα σήμαινε ότι η VW μπορεί πλέον να πρέπει να προχωρήσει μόνη της στην ανάπτυξη του δικού της προσιτού EV. Η Renault θα συνεχίσει να σχεδιάζει το δικό της ηλεκτρικό Twingo, το οποίο έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει να πωλείται το 2026.

Διαβάστε Επίσης

Η Ampere, η επιχείρηση EV της Renault που επιβλέπει το πρόγραμμα Twingo, αρνήθηκε να σχολιάσει. Ένας εκπρόσωπος της VW αρνήθηκε επίσης να σχολιάσει τις συνομιλίες μεταξύ των εταιρειών, αλλά δήλωσε ότι η εταιρεία εξακολουθεί να μελετά τις επιλογές της για τα φθηνά EV.

Και οι δύο ήλπιζαν ότι ο διαμοιρασμός των εργασιών θα μείωνε το κόστος που αποτελεί βασικό εμπόδιο για τις ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες απέναντι στα φθηνότερα αυτοκίνητα από την Κίνα.

Διαβάστε Επίσης

Οι εταιρείες "δεν κατάφεραν να βρουν συμφωνία" μετά από αρκετούς μήνες διαπραγματεύσεων, δήλωσε μία από τις πηγές.

Μια άλλη πηγή δήλωσε ότι η συμφωνία ήταν πολύ κοντά, αλλά ότι η VW αποχώρησε από τις συνομιλίες και αποφάσισε να αναπτύξει το δικό της αυτοκίνητο. Οι πηγές αρνήθηκαν να κατονομαστούν, επειδή οι συνομιλίες είναι εμπιστευτικές.

To νέο ηλεκτρικό Volkswagen ID. 2all
Volkswagen ID. 2all

Ο διευθύνων σύμβουλος της Renault, Luca de Meo, είχε επιβεβαιώσει στην έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης τον Φεβρουάριο ότι η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία βρισκόταν σε συζητήσεις με τη VW για συνεργασία σε ένα χαμηλού κόστους ηλεκτρικό μίνι αυτοκίνητο για την Ευρώπη.

Ο διευθύνων σύμβουλος της μάρκας VW Thomas Schaefer έχει δηλώσει στο παρελθόν ότι είναι ανοιχτός σε συνεργασίες που θα βοηθήσουν στη μείωση της λιανικής τιμής ενός νέου μικρού EV κάτω από τα 20.000 ευρώ. 

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network