Σε ποια αγορά σταματά η διάθεση του Subaru Legacy

Το 2025 θα σηματοδοτήσει το τέλος της παραγωγής ενός από τα πιο δημοφιλή μοντέλα της Subaru, του Legacy, καθώς οι αγοραστές συνεχίζουν να απομακρύνονται από τα sedan.

Subaru Legacy

Η Subaru ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει την παραγωγή του παλαιότερου μοντέλου της που κατασκευάστηκε στις ΗΠΑ, του Legacy sedan, μετά το 2025, επικαλούμενη μια μετατόπιση των προτιμήσεων των καταναλωτών από τα sedan στα crossover και τα SUV.

Διαβάστε Επίσης

Η ιαπωνική εταιρεία δήλωσε επίσης ότι σχεδιάζει να φέρει στην αγορά οκτώ νέα ηλεκτρικά μοντέλα μέχρι το 2028. Ο τερματισμός της παραγωγής Legacy στις ΗΠΑ, θα δημιουργούσε χώρο για τη Subaru ώστε να παράγει τουλάχιστον ένα από αυτά τα ηλεκτρικά οχήματα εκεί.

Subaru Legacy

Η Subaru μαζί με τις Ford, Volkswagen, Mazda, Buick, Mitsubishi, Chrysler και Dodge εγκαταλείπουν τα μεσαία sedan, κάποτε μία από τις δημοφιλέστερες κατηγορίες της αγοράς. Η Nissan, η Kia και η Hyundai είναι από τις εταιρείες που εξακολουθούν να διαθέτουν μεσαία sedan στις ΗΠΑ.

Οι πωλήσεις στη συγκεκριμένη κατηγορία αυξήθηκαν κατά 3,6% στις 884.949 πέρυσι, καθώς η αγορά ανέκαμψε από την έλλειψη μικροτσιπ, από το πρόσφατο υψηλό των 2,469 εκατομμυρίων το 2014, αλλά οι παραδόσεις υποχώρησαν κατά 3,3% στις 213.483 το πρώτο τρίμηνο του 2024.

Ιστορία 35 χρόνων

Subaru Legacy

Το Legacy έκανε το ντεμπούτο του το 1989 με συνολικές πωλήσεις στις ΗΠΑ 1,3 εκατομμύρια σε έξι γενιές. Το 2023, οι πωλήσεις του στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 13% σε σχέση με το 2022 σε 25.510, καθώς χαλάρωσαν οι περιορισμοί παραγωγής και προσφοράς. Οι παραδόσεις του πρώτου τριμήνου φέτος όμως, μειώθηκαν σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2022 κατά 13% στις 4.398.

Το Legacy wagon ήταν η βάση πάνω στην οποία δημιουργήθηκε η έκδοση Outback, ένα από τα πιο δημοφιλή μοντέλα της Subaru τις τελευταίες δεκαετίες.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network