Αυτό είναι το νέο Subaru Forester-πόσο άλλαξε το δημοφιλές SUV

Το αγαπημένο SUV έρχεται στα μέσα του επόμενου χρόνου, παραμένοντας πιστό στις σταθερές αξίες της Subaru, τη συμμετρική τετρακίνηση και τους κινητήρες boxer.

Subaru Forester MY2024
Subaru Forester MY2024
Subaru Forester MY2024
Subaru Forester MY2024
Subaru Forester MY2024
Subaru Forester MY2024
Subaru Forester MY2024
Subaru Forester MY2024
Subaru Forester MY2024
Subaru Forester MY2024
Subaru Forester MY2024
Subaru Forester MY2024
Subaru Forester MY2024
Subaru Forester MY2024

Η Subaru τράβηξε το σεντόνι από το νέο μοντέλο που είχε ανακοινώσει πως θα παρουσιάσει στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Λος Άντζελες, επιβεβαιώνοντας τις φήμες που ήθελαν το μοντέλο αυτό, να είναι το νέο Forester.

Το ιαπωνικό SUV φτάνει έτσι αισίως στην 6η γενιά του και σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η Subaru, διαθέτει τα πιο προηγμένα τεχνολογικά χαρακτηριστικά και το υψηλότερο επίπεδο άνεσης στην ιστορία του.

Διαβάστε Επίσης

Αν και οι ιάπωνες κάνουν λόγο για σύγχρονη σχεδίαση, η αλήθεια είναι πως σε επίπεδο αισθητικής το νέο Forester δεν διεκδικεί δάφνες, ακολουθώντας μάλλον συντηρητικά σχεδιαστικά μονοπάτια. Άλλωστε η σχεδίαση ποτέ δεν έδειξε να ήταν η προτεραιότητα της Subaru.

Στον αντίποδα, δύο ακόμη χαρακτηριστικά με τα οποία η ιαπωνική εταιρεία έχει ταυτίσει το όνομά της, η συμμετρική τετρακίνηση και οι κινητήρες boxer, δίνουν όπως ήταν αναμενόμενο το παρών στο νέο μοντέλο.

Subaru Forester MY2024

Η συνέπεια της Subaru σε αυτό τον τομέα είναι παροιμιώδης, την ώρα που το Forester αποτελεί ένα από τα πιο εμπορικά μοντέλα στην ιστορία της, έχοντας πουλήσει στα 30 περίπου χρόνια παρουσίας του στην αγορά, πάνω από 2,6 εκατομμύρια οχήματα μόνο στις ΗΠΑ. Η νέα γενιά του δημοφιλούς SUV αναμένεται στην αγορά την άνοιξη του 2024 και τα τεχνικά της χαρακτηριστικά μπορεί να μην εντυπωσιάζουν, αλλά κινούνται στη λογική που μας έχει συνηθίσει η εταιρεία όλα αυτά τα χρόνια.

Boxer για πάντα

Subaru Forester MY2024

Ο κινητήρας κάτω από το καπό του νέου Forester, είναι ένας boxer 2.5 λίτρων, με απόδοση 180 ίππων και μέγιστη ροπή 240 Nm. Η μετάδοση της κίνησης σε όλους τους τροχούς γίνεται μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου CVT, το οποίο σύμφωνα με τη Subaru εξασφαλίζει πιο ομαλή και αθόρυβη απόδοση.

Αξίζει να σημειωθεί πως στις πλουσιότερες εξοπλιστικά εκδόσεις, το Forester θα διαθέτει χειροκίνητη λειτουργία με χειριστήρια στο τιμόνι για τον οδηγό, ώστε να ελέγχει το κιβώτιο ταχυτήτων μέσω οκτώ προκαθορισμένων σχέσεων.

Το σύστημα μετάδοσης κίνησης του SUV ενισχύεται περαιτέρω με το στάνταρ σύστημα Active Torque Vectoring και το σύστημα διαχείρισης επιδόσεων SI-Drive. Στη βασική του έκδοση το Forester εφοδιάζεται με ζάντες 17 ιντσών, ενώ στις πιο πλούσιες υπάρχουν ζάντες 18 και 19 ιντσών αντίστοιχα. Ένα ακόμη ενδιαφέρον στοιχείο είναι πως το σύστημα διεύθυνσης είναι ενισχυμένο με στοιχεία που προέρχονται από το WRX, προσφέροντας καλύτερη και πιο άμεση αίσθηση στον οδηγό.

Κορυφαίο εκτός δρόμου

Subaru Forester MY2024

Ένα χαρακτηριστικό που συνοδεύει παραδοσιακά όλα τα Forester, είναι οι ικανότητες κίνησης εκτός δρόμου. Με την απόσταση του αμαξώματος από το έδαφος να φτάνει τα 22 εκατοστά, περισσότερο δηλαδή από την πλειοψηφία των SUV και την βελτιωμένη εκδοσή της συμμετρικής τετρακίνησης που εξασφαλίζει ταχύτερο χρόνο απόκρισης, πιο ευέλικτο χειρισμό και καλύτερο έλεγχο τόσο εντός όσο και εκτός δρόμου, το Forester είναι βέβαιο πως θα εξακολουθεί να είναι το ικανότερο ίσως SUV της αγοράς.

Επιπλέον, το σύστημα X-Mode δίνει στο Forester αυξημένες δυνατότητες κίνησης σε ένα ευρύ φάσμα δύσκολων εδαφών.

Subaru Forester MY2024

Να σημειωθεί πως το νέο Forester έχει μήκος 4,65 μέτρα, πλάτος 1,83 μέτρα και ύψος 1,73 μέτρα. Το μεταξόνιό του είναι διαμορφωμένο στα 2,67 μέτρα. Στο εσωτερικό, την παράσταση κλέβει η οθόνη infotainment 11,6 ιντσών που προσομοιάζει σε tablet.

Διαβάστε Επίσης

Η ποιότητα των υλικών είναι στα γνωστά υψηλά επίπεδα της Subaru, ενώ η συνολική σχεδίαση του ταμπλό αν και εργονομική και σωστά "ψηφιοποιημένη", δείχνει επίσης να μην βρίσκεται σε συνάρτηση με τα σύγχρονα πρότυπα αισθητικής.

Ζητούμενο παραμένει η υβριδική έκδοση

Subaru Forester MY2024

Θα πρέπει ωστόσο να επισημάνουμε, πως παρά τις βελτιώσεις και την τεχνολογική αναβάθμιση που υπόσχεται η Subaru, το Forester, σε αντίθεση με αρκετά μοντέλα του ανταγωνισμού, εξακολουθεί να μην διαθέτει υβριδική έκδοση. Ενδεικτικά, οι υβριδικές εκδόσεις μοντέλων όπως τα Toyota RAV4, Honda CR-V και Hyundai Tucson, αντιπροσωπεύουν μεταξύ του 25-50% των πωλήσεών τους.

Αυτό το κενό λοιπόν στη γκάμα του Forester είναι κάτι που θα καλυφθεί σε περίπου έναν χρόνο μετά την κυκλοφορία του νέου μοντέλου. Όπως δήλωσε ο CEO της Subaru, Atsushi Osaki, μιλώντας κατά τη διάρκεια των αποκαλυπτηρίων του νέου Forester, η υβριδική έκδοση "αντιπροσωπεύει τα επόμενα βήματα στο νέο μας σχέδιο εξηλεκτρισμού, με περισσότερα ηλεκτροκίνητα μοντέλα να ακολουθούν σύντομα".

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network