Πωλείται το Honda NSX του Ayrton Senna-πόσο κοστίζει

Το κόκκινο Honda NSX που κάποτε ανήκε στον Ayrton Senna, μπορεί να γίνει δικό σου, αν είσαι έτοιμος να δαπανήσεις ένα αρκετά μεγάλο ποσό.

Honda NSX
Honda NSX
Honda NSX
Honda NSX
Honda NSX

Ο Ayrton Senna φέρεται να είχε στην κατοχή του όχι λιγότερα από τρία Honda NSX. Άλλωστε είναι γνωστό για τους φαν του Senna, πως το NSX ήταν το αγαπημένο αυτοκίνητο του βραζιλιάνου. Δύο από αυτά ήταν η έκδοση V6 σε μαύρο χρώμα και το τρίτο, ήταν αυτό το κόκκινο που βλέπεις στις εικόνες και βρισκόταν στο σπίτι του Senna στην Πορτογαλία.

Διαβάστε Επίσης

Πλέον, αυτό το συγκεκριμένο αυτοκίνητο, στη θέση οδήγησης του οποίου καθόταν ένας τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1 και για πολλούς ο κορυφαίος πιλότος όλων των εποχών, θα μπορούσε κάλλιστα να γίνει δικό σου.

Honda NSX


Υποθέτοντας ότι έχεις πάνω από μισό εκατομμύριο ευρώ να διαθέσεις γι' αυτό. Πολλά έχουν γραφτεί για το Honda NSX. Και ενώ ήταν πράγματι ένα πολύ καλό αυτοκίνητο, η αλήθεια είναι ότι μετατράπηκε σε αυτό που θα έπρεπε πάντοτε να είναι στην τελική του, NSX-R εκδοχή, όταν μετατράπηκε από ένα γρήγορο supercar σε ένα πραγματικά λαμπρό αγωνιστικό αυτοκίνητο.Βέβαια, το γεγονός ότι ο Senna επέλεξε ένα NSX ως προσωπικό του αυτοκίνητο λέει πολλά πρώτον για το πόσο καλό ήταν και δεύτερον δείχνει την εμπορική του σχέση με τη Honda. Πράγματι, ο Senna συνέβαλε στην εξέλιξη του NSX κατά τα τελευταία στάδιά της.

Honda NSX


Ο σημερινός ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου, κάποιος Robert McFagan από το East Sussex, το αγόρασε για πρώτη φορά το 2013 κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού στο Algarve. "Ήταν πραγματική ευχαρίστηση να έχω στην κατοχή μου ένα από τα πιο διάσημα αυτοκίνητα που ανήκε σε έναν πραγματικό θρύλο του μηχανοκίνητου αθλητισμού", δήλωσε ο McFagan.

Στο πλαίσιο μιας επετείου από τον τραγικό θάνατο του Senna, αυτό το κόκκινο NSX οδηγήθηκε από τον Giancarlo Minardi στην Imola το 2019, μπροστά σε ένα πλήθος οπαδών του Senna. Θα εκτεθεί ξανά αργότερα φέτος μεταξύ 23-25 Αυγούστου σε μια έκθεση για τον Senna στο Silverstone. Οπότε ο νέος του ιδιοκτήτης θα χρειαστεί να περιμένει για να το παραλάβει μετά από αυτό.

Έχει διανύσει μόλις 62.900 χιλιόμετρα, έχει βρετανικές πινακίδες κυκλοφορίας, διαθέτει ιστορικό service, έναν πολύ ξεχωριστό πρώην ιδιοκτήτη και μπορεί να γίνει δική σου για 500.000 ευρώ (μέσω AutoTrader).

Best of Network