Πώς η Volvo βάζει το βιοαέριο στην παραγωγική διαδικασία

Η εταιρεία εγκαινιάζει το πρώτο κλιματικά ουδέτερο εργοστάσιο της στην Κίνα και αντικαθιστά το φυσικό αέριο.

Volvo EX30 Mini SUV 2024

Το εργοστάσιό της Volvo Cars στο Τάιτσου της Κίνας χρησιμοποιεί πλέον βιοαέριο για την λειτουργία του εδραιώνοντας την πρώτη μονάδα παραγωγής της εταιρείας στην Κίνα που επιτυγχάνει κλιματική ουδετερότητα. Η μετάβαση του εργοστασίου από το φυσικό αέριο στο βιοαέριο υπολογίζεται πως θα αποφέρει μείωση άνω των 7.000 τόνων CO2, ετησίως.

Η εξασφάλιση κλιματικά ουδέτερης ενέργειας για τη μονάδα του Τάιτσου είναι ένα σημαντικό βήμα προς την επίτευξη του στόχου της εταιρείας για κλιματικά ουδέτερη παραγωγή έως το 2025 και για μείωση των εκπομπών σε όλες τις δραστηριότητές, παγκοσμίως. Αυτή η φιλοδοξία αποτελεί επίσης μέρος του ευρύτερου στόχου για επίτευξη μηδενικών εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου έως το 2040.

ergostasio Volvo Taizhou Kina
Κάτοψη από το εργοστάσιο της Volvo στο Τάιτσου της Κίνας όπου φαίνονται τα φωτοβολταϊκά πάνελ καλύπτοντας με ηλεκτρική ενέργεια το 40% των συνολικών αναγκών της μονάδας 

Όπως συμβαίνει με όλα τα εργοστάσιά της Volvo Cars ανά τον κόσμο, η μονάδα του Τάιτσου χρησιμοποιούσε ήδη ηλεκτρική ενέργεια από ΑΠΕ. H πρόσφατη εξέλιξη διασφαλίζει ότι το εργοστάσιο αποκτά επίσης κλιματικά ουδέτερη θέρμανση. Πρόκειται για το δεύτερο εργοστάσιο αυτοκινήτων της εταιρείας στον κόσμο που γίνεται κλιματικά ουδέτερο, μετά τις εγκαταστάσεις στην Τορσλάντα, κοντά στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας.

Η προμήθεια ενέργειας στο εργοστάσιο του Τάιτσου αφορά ηλεκτρισμό και θέρμανση. Περίπου το 40% της ηλεκτρικής ενέργειας καλύπτεται από εγκατεστημένα φωτοβολταϊκά πάνελ - ποσοστό που θα αυξηθεί τα επόμενα χρόνια.

Το 60% που απομένει προέρχεται από το δίκτυο και αφορά επίσης κλιματικά ουδέτερη ηλεκτρική ενέργεια από τον ήλιο. Μετά την πρόσφατη εξέλιξη, οι ανάγκες θέρμανσης καλύπτονται με τη χρήση κλιματικά ουδέτερου βιοαερίου.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network