Δοκιμή Mercedes CLE 200: Είναι το καλύτερο cruiser της κατηγορίας;

Η νέα CLE αποτελεί τον ορισμό του stress free αυτοκινήτου σε όμορφο περιτύλιγμα. Αρκεί να κάθεσαι μπροστά και να μην συσχετίζεις το coupe αμάξωμα με τον σπορ χαρακτήρα.

Mercedes CLE200
Mercedes CLE200
Mercedes CLE200
Mercedes CLE200
Mercedes CLE200
Mercedes CLE200
Mercedes CLE200
Mercedes CLE200
Mercedes CLE200
Mercedes CLE200
Mercedes CLE200
Mercedes CLE200

"Δύσκολα θα βρεις μάρκα με περισσότερα coupe στη γκάμα της από την Mercedes"

ΓΙΑΤΙ ΝΑΙ

Όμορφη σχεδίαση που συνδυάζεται με κορυφαία ποιότητα κύλισης και χαμηλή κατανάλωση

ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ

Η πρόσβαση στις πίσω θέσεις είναι μια μίνι πρόκληση, όπως και τα κουμπιά αφής στο τιμόνι

ΘΕΩΡΙΑ

Πριν γνωρίσουν άνθηση ως μια από τις υποκατηγορίες των SUV, τα coupe αποτελούσαν μια από τις πιο σημαντικές κατηγορίες της αγοράς. Προφανώς όχι από πλευράς εμπορικότητας, καθώς ούτε προσιτά ήταν, ούτε μπορούσαν να ανταγωνιστούν την πρακτικότητα ενός 4θυρου αμαξώματος.

Εκείνο που κατάφερναν όμως καλύτερα από κάθε άλλη κατηγορία της αγοράς, είναι πως υπήρξαν το κατεξοχήν πεδίο ελεύθερης έκφρασης των σχεδιαστικών τμημάτων και ένα ξεκάθαρο δείγμα του πού μπορούσε να φτάσει ο κάθε κατασκευαστής τον δείκτη του διασκεδασιόμετρου σε επίπεδο συμπεριφοράς στο δρόμο. Αν υποθέσουμε πως υπήρχε τέτοιο.

Διαβάστε Επίσης

Η Mercedes είναι από τις εταιρείες που διαθέτουν μια μεγάλη γκάμα μοντέλων. Εννοώ πραγματικά μεγάλη, πιθανότατα σε βαθμό που δεν χρειάζεται. Το αποδεικνύει μεταξύ άλλων και η ύπαρξη μιας coupe έκδοσης για κάθε της μοντέλο. Από την A-Class, μέχρι την S-Class. Και σα να μην έφτανε αυτό, κάποια στιγμή μπήκαν στο παιχνίδι και οι coupe εκδόσεις των GLC και GLE. Αν υποθέσουμε πως η ονομασία ενός μοντέλου της Mercedes είναι ακόμη σε θέση να μας προσφέρει κάποιο στοιχείο για τα χαρακτηριστικά της, η CLE που μας απασχολεί εδώ, θα πρέπει να αποτελεί την εκδοχή της E-Class με τις περισσότερες καμπύλες.

Mercedes CLE200

Ένα coupe 4,85 μέτρων

Με μήκος 4,85 μέτρα, είναι οριακά μεγαλύτερη από την προηγούμενη E-Class Coupe, οπότε από αυτή την άποψη είσαι μέσα. Επίσης, διαθέτει δίθυρο αμάξωμα, κάτι που εδώ και καιρό δεν είναι δεδομένο όταν αναφέρεσαι σε coupe. H Mercedes ενσωμάτωσε στην CLE κατά βάση στοιχεία της αισθητικής της C-Class. Τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά. Το αποτέλεσμα είναι μάλλον το καλύτερο που μπορείς να βρεις αυτή τη στιγμή στην κατηγορία, έχοντας ως δεδομένη την ηλικία του Audi A5 και την αμφιλεγόμενη μάσκα της BMW 4-Series.

Mercedes CLE200

Μην παρασύρεσαι όμως. Μιλάμε για ένα πραγματικά μεγάλο αυτοκίνητο, του οποίου όμως οι χώροι, δεν ανταποκρίνονται ακριβώς σε αυτό που έχεις στο μυαλό σου από ανάλογες διαστάσεις. Οι μεγάλες και αρκετά βαριές πόρτες είναι βέβαιο πως θα σε δυσκολέψουν στο μπες-βγες όταν ο χώρος γύρω σου είναι περιορισμένος, ενώ αν σου κληρώσει να καθήσεις πίσω, καλό θα είναι να είσαι τακτικός επισκέπτης γυμναστηρίου ώστε να έχεις αποκτήσει ανάλογη ευελιξία.

Βέβαια, το χαρακτηριστικό της δύσκολης πρόσβασης στις πίσω θέσεις δεν αποτελεί προνόμιο της Mercedes, αλλά των coupe. Από τη στιγμή πάντως που θα βρεθείς εκεί, ο χώρος που έχεις στη διάθεσή σου είναι επαρκής και αυτό είναι πολύ καλά νέα, γιατί όπως ίσως γνωρίζεις, οι άφθονοι χώροι για τους πίσω επιβάτες δεν είναι δεδομένοι ακόμη και σε κλασικά sedan.

Mercedes CLE200

Στο εσωτερικό της CLE, τα πράγματα είναι λίγο πολύ τα γνωστά από το σύγχρονο lineup της Mercedes. Πλήρως ψηφιακό ταμπλό όμοιο με εκείνο των C-Class και GLC, αψεγάδιαστη ποιότητα και ιδιαίτερη έμφαση στον ατμοσφαιρικό φωτισμό. Α, και φυσικά ιδιαίτερα πλούσιος εξοπλισμός, που είναι βέβαιο πως θα εκτοξεύει την τιμή της CLE όποια έκδοση κι αν έχεις επιλέξει. Και που όπως συμβαίνει σε αρκετές περιπτώσεις σύγχρονων αυτοκινήτων, έχει υπέρ και κατά.

Η CLE είναι από εκείνα τα μοντέλα που αποτάσσονται τα φυσικά κουμπιά, ακόμη και στο τιμόνι. Όπως έχει αποδειχτεί και στην περίπτωση μοντέλων της VW, αυτή δεν είναι και η καλύτερη επιλογή. Θα πρέπει να είσαι προετοιμασμένος για συχνές αλλαγές στη διάταξη του πίνακα οργάνων, τους ραδιοφωνικούς σταθμούς και ενεργοποίηση διάφορων λειτουργιών, χωρίς πραγματικά να το θέλεις. Αν είσαι OK με αυτό, κατά τα άλλα θα ζήσεις με ένα πολύ καλό interface τόσο σε επίπεδο γραφικών όσο και απόκρισης.

Best of Network