Video: Δείτε την πρώτη Corvette E-Ray με supercharger-πόσο κοστίζει η μετατροπή

Προφανώς δεν αναφερόμαστε σε ταχυφορτιστή, αλλά στη μετατροπή της Lingenfelter που ανεβάζει την ισχύ της υβριδικής Corvette στους 734 ίππους στον τροχό.

Chevrolet Corvette E-Ray Supercharger Lingenfelter

Η Lingenfelter δεν είναι ιδιαίτερα γνωστή στην δική μας πλευρά του Ατλαντικού. Στις ΗΠΑ όμως, οι μετατροπές τις σε εκδόσεις της Corvette είναι τόσες πολλές, που σχεδόν αποτελεί συνώνυμο του εμβληματικού αμερικανικού σπορ μοντέλου. Του οποίου η πιο πρόσφατη έκδοση, η E-Ray είναι υβριδική. Κάτι που η Lingenfelter είδε περισσότερο ως πρόκληση, παρά ως εμπόδιο.

Διαβάστε Επίσης

Το αποτέλεσμα, είναι η πρώτη υπερτροφοδοτούμενη Corvette E-Ray στον κόσμο. Όπως μαθαίνουμε, το εγχείρημα δεν ήταν και τόσο εύκολο. Η Lingenfelter χρειάστηκε να παρακάμψει κάποιες τεχνικές προκλήσεις και για τον λόγο αυτό, απευθύνθηκε στην Trifecta, με την οποία "έσπασε" το λειτουργικό σύστημα της Corvette Stingray, καθώς και στην Paragon Performance, για να κάνει την μετατροπή να δουλέψει.

Chevrolet Corvette E-Ray Supercharger Lingenfelter

Ο κινητήρας της E-Ray χρειάστηκε να αφαιρεθεί προκειμένου να υποστεί κάποιες μηχανικές τροποποιήσεις. Εκτός από έναν υπερσυμπιεστή Magnuson TVS2650 Stage 1 C8 Supercharger, στον V8 των 6.2 λίτρων του αυτοκινήτου τοποθετήθηκαν σφυρήλατα έμβολα, τροποποιημένα ελατήρια βαλβίδων και αναβαθμισμένα ωστήρια. Όλα αυτά ήταν business as usual για την Lingenfelter, αλλά υπήρχαν κάποιες μοναδικές προκλήσεις σε αυτή την κατασκευή.

Chevrolet Corvette E-Ray Supercharger Lingenfelter

Ως παράδειγμα αναφέρεται η δεξαμενή ψύξης. Στην μετατροπή μιας Stingray, η Lingenfelter τοποθετεί τη δεξαμενή ψύξης στο κεντρικό τούνελ, αλλά στην υβριδική Corvette εκεί βρίσκονται οι μπαταρίες. Έτσι, έπρεπε να βρεθεί μια νέα θέση για τη δεξαμενή κατασκευάζοντας μια τροποποιημένη. Η υβριδική C8 διαθέτει επίσης ένα σύστημα εξάτμισης με κεντρική έξοδο και νέες εισαγωγές από την Paragon.

Chevrolet Corvette E-Ray Supercharger Lingenfelter

Πώς μεταφράζονται όλα αυτά στην πράξη; Όταν η Lingenfelter έβαλε για πρώτη φορά τη στάνταρ Corvette E-Ray στο δυναμόμετρο, απέδιδε 581 ίππους και 854 Nm ροπής στους τροχούς. Μετά τις αναβαθμίσεις, η υπερτροφοδοτούμενη Corvette E-Ray αποδίδει 744 ίππους και 1.074 Nm ροπής στο δυναμόμετρο, ή επιπλέον 163 ίππους και 220 Nm ροπής.


Σε επίπεδο επιδόσεων, η επιτάχυνση 0-100 km/h έρχεται σε 2 δευτερόλεπτα, μια βελτίωση μισού δευτερολέπτου σε σχέση με την εργοστασιακή τιμή της βασικής έκδοσης που είναι 2,5 δευτερόλεπτα. Όσο για τo κόστος της μετατροπής, αυτό ανέρχεται στο διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 32.500 ευρώ.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network