Πόσα δίνει η Toyota στους dealers για να αυξήσουν τους μισθούς

Ή για να είμαστε πιο ακριβείς ΚΑΙ για άυξηση μισθών, καθώς τα έξτρα χρήματα προορίζονται για συνολική βελτίωση των υπηρεσιών που προσφέρουν οι έμποροι.

Toyota Prius Plug-in

Στην αρχή η Toyota αποφάσισε να πληρώνει υψηλότερες τιμές στους προμηθευτές της. Στη συνέχεια έδωσε στους Ιάπωνες εργαζομένους της τη μεγαλύτερη αύξηση μισθών των τελευταίων 25 ετών. Τώρα, η αυτοκινητοβιομηχανία μοιράζεται τον πλούτο με τους εμπόρους -τουλάχιστον στην Ιαπωνία.

Για αύξηση μισθών και όχι μόνο

Ξεκινώντας από αυτόν τον μήνα, η Toyota θα αξιοποιήσει τα κέρδη ρεκόρ της για να πληρώνει στους αντιπροσώπους στην Ιαπωνία 10.000 γεν (60 ευρώ) τον μήνα για κάθε άτομο που απασχολούν. Η εκστρατεία έχει ως στόχο να ενθαρρύνει καλύτερες συνθήκες εργασίας των αντιπροσώπων, να βελτιώσει την εκπαίδευση και να ενισχύσει την πρόσληψη και τη διατήρηση των εργαζομένων.

Διαβάστε Επίσης

Η Toyota μοιράζει τα κέρδη της φέτος για να στηρίξει τους επιχειρηματικούς της εταίρους σε μια οικονομία που πιέζεται από τον πληθωρισμό. Η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο θεωρεί ότι η υποστήριξη βοηθάει στη διασφάλιση βιώσιμης ανάπτυξης καθώς ο κόσμος μεταβαίνει από χρόνια πανδημικών διακοπών λειτουργίας και διακοπών των επιχειρήσεων.

Οι ιαπωνικές αντιπροσωπείες της Toyota υπέφεραν καθώς οι καθυστερήσεις στις παραγγελίες δημοφιλών οχημάτων της Toyota, έφτασαν μέχρι και τα τέσσερα χρόνια, όταν τα εργοστάσια δεν μπορούσαν να προμηθευτούν αρκετά μικροτσίπ.

Toyota Koji Sato
O CEO της Toyota Koji Sato

Οι μεγάλες λίστες αναμονής σήμαιναν απογοητευμένους πελάτες και ακυρωμένες παραγγελίες. Λιγότερες παραδόσεις σήμαιναν λιγότερες προμήθειες και εισόδημα για το προσωπικό των καταστημάτων, γεγονός που οδήγησε σε κακό ηθικό, προσλήψεις και διατήρηση των εργαζομένων.

Σε πόσους θα πάνε τα έξτρα χρήματα

Οι πληρωμές θα πάνε σε περίπου 250 εταιρείες αντιπροσώπων που πωλούν τα εμπορικά σήματα Toyota και Lexus στην Ιαπωνία. Αυτές οι ομάδες αντιπροσωπεύουν περίπου 6.000 σημεία πώλησης και εξυπηρέτησης σε εθνικό επίπεδο, συμπεριλαμβανομένων των καταστημάτων ενοικίασης και χρηματοδοτικής μίσθωσης.

Στις ΗΠΑ, αντίθετα, υπάρχουν περίπου 1.150 αντιπρόσωποι της μάρκας Toyota και Lexus με 1.495 καταστήματα.

Οι πληρωμές των αντιπροσώπων δεν προορίζονται να πάνε κατευθείαν στις τσέπες των εργαζομένων, όπως ένα μηνιαίο μπόνους. Η Toyota χρησιμοποιεί απλώς τον αριθμό των εργαζομένων ως βάση για την κατανομή των κονδυλίων.

Διαβάστε Επίσης

Τα επιπλέον χρήματα θα καταβληθούν για τους επόμενους 12 μήνες και θα μπορούσαν να δαπανηθούν για εκπαίδευση, καλύτερα ψηφιακά εργαλεία ή βελτιωμένες εγκαταστάσεις για ένα καλύτερο εργασιακό περιβάλλον, δήλωσε η Toyota. Τα κεφάλαια υποτίθεται ότι θα τους βοηθήσουν να βελτιώσουν τον τρόπο με τον οποίο εκπροσωπούν τις φίρμες.

"Αν και η επένδυση γίνεται σε ανθρώπους, ο στόχος είναι να βελτιωθεί η φίρμα Toyota", δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας. "Αυτή είναι η πρώτη τέτοια πρωτοβουλία για την Toyota".

Δεν υπάρχουν άμεσα σχέδια για την εφαρμογή αυτού του προγράμματος σε άλλες χώρες. 

Στα τέλη Ιανουαρίου, ο επικεφαλής των πωλήσεων στην Ιαπωνία Shigeki Tomoyama δήλωσε στην ετήσια συγκέντρωση των εγχώριων αντιπροσώπων της εταιρείας ότι αυτή θα είναι μια πιο αργή χρονιά με λιγότερα λανσαρίσματα νέων μοντέλων. Οι έμποροι, είπε, θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν το χαμηλό χρονικό διάστημα για να ενισχύσουν τις επιχειρήσεις τους για την επόμενη άνοδο. "Αυτή είναι η χρονιά για να ακονίσουμε το τσεκούρι μας", δήλωσε ο Tomoyama.

Διαβάστε Επίσης

Τώρα, η εταιρεία στοχεύει σε ρεκόρ λειτουργικών κερδών ύψους 34,8 δισ. δολαρίων για το τρέχον οικονομικό έτος που έληξε στις 31 Μαρτίου. Αυτό ξεπερνά κατά πολύ το προηγούμενο ρεκόρ των 21,3 δισ. δολαρίων, που είχε καταγραφεί στο οικονομικό έτος που έληξε στις 31 Μαρτίου 2022.

Αλλά το να τρέχει κόκκινο έχει φέρει κινδύνους. Οι εργαζόμενοι είναι καταπονημένοι, οι προμηθευτές είναι υπεραπασχολημένοι και οι θυγατρικές εταιρείες στην Ιαπωνία άρχισαν να παλεύουν με διάφορες προκλήσεις ποιότητας.

Με πληροφορίες από Automotive News Europe

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network