Η Ford θέλει να φτιάξει νέο "πολυενεργειακό" SUV-τι ανακοίνωσε η φίρμα

Το εργοστάσιο της Ford της Βαλένθια μάλλον θα είναι η μονάδα που θα κατασκευάζει το νέο "πολυενεργειακό" (aka plug-in hybrid) SUV της φίρμας για την Ευρώπη.

Ford Puma MY2024

Η Ford εξετάζει το ενδεχόμενο κατασκευής ενός νέου SUV στο εργοστάσιό της στη Βαλένθια της Ισπανίας, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία.

"Παρακολουθούμε στενά την εξέλιξη των ευρωπαϊκών αγορών για ευκαιρίες βελτίωσης της τρέχουσας προϊοντικής μας προσφοράς", δήλωσε η Ford.

"Δεδομένων των αλλαγών που βλέπουμε στη βιομηχανία, πιστεύουμε ότι υπάρχει η ευκαιρία να προσθέσουμε ένα ολοκαίνουργιο πολυενεργειακό SUV για την Ευρώπη, το οποίο θα κατασκευάζεται στη Βαλένθια", τονίζει η αυτοκινητοβιομηχανία.

Η Ford δήλωσε ότι δεν έχει παρθεί οριστική απόφαση ενώ δεν διευκρίνισε ποιο μοντέλο θέλει να κατασκευάσει. Δημοσιεύματα στα ισπανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι θα είναι υβριδικό και ένα εντελώς νέο όχημα.

Διαβάστε Επίσης

Το εργοστάσιο της Βαλένθια, το οποίο απασχολεί 4.800 άτομα, κατασκευάζει το SUV Kuga μετά την κατάργηση άλλων μοντέλων, όπως το Mondeo και τα S-Max και Galaxy.

Ο Ισπανός πρωθυπουργός Pedro Sanchez δήλωσε ότι η απόφαση είναι θετική είδηση για τη Βαλένθια και τους εργαζόμενους της Ford Ισπανίας. "Πολύ καλά νέα για τη Βαλένθια, την Ισπανία και τους εργαζόμενους της @FordSpain. Η απόφαση της εταιρείας να παράγει ηλεκτρικά οχήματα εγγυάται τη βιωσιμότητα του εργοστασίου Almufasses για τα επόμενα χρόνια", ανέφερε σε μήνυμά του στο X. Να θυμίσουμε ότι Ford έχει δηλώσει  ότι θα κατασκευάσει τα ηλεκτρικά της οχήματα επόμενης γενιάς στη Βαλένθια πάνω σε μια νέα πλατφόρμα που αναπτύχθηκε στις ΗΠΑ.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network