Αυτό είναι το plug-in υβριδικό Ford Tourneo Connect

Το καλοκαίρι αναμένεται και στην ελληνική αγορά η επαναφορτιζόμενη υβριδική έκδοση του Ford Tourneo Connect με 5θέσια και 7θέσια καμπίνα σε τρεις τύπους εξοπλισμού.

Ford Tourneo Connect PHEV

Με εξηλεκτρισμένη τεχνολογία η σειρά Ford Tourneo Connect προσφέρει περισσότερες επιλογές χρήσης. Η νέα plug-in υβριδική έκδοση της σειράς έρχεται να προστεθεί στα επίσης εξηλεκτρισμένα E-Tourneo Courier με 5θέσια καμπίνα, το 8θέσιο E Tourneo Custom και το 9θέσιο Tourneo Custom PHEV.

Το επαναφορτιζόμενο Tourneo Connect PHEV θα διατίθεται σε δύο εκδόσεις σε ότι αφορά την εσωτερική διαμόρφωση της καμπίνας με 5 ή 7 θέσεις. Η έκδοση με τις 7 θέσεις σε τρεις σειρές ονομάζεται Grand Tourneo Connect PHEV και ο συνολικός χώρος φόρτωσης αν αφαιρεθούν οι δύο σειρές καθισμάτων φθάνει τα 2,6 τ.μ. Αντιστοίχως, η 5θέσια έκδοση προσφέρει έναν χώρο φόρτωσης 3,1 τ.μ. με την αφαίρεση των πίσω καθισμάτων.

Ford Tourneo Connect PHEV

Η ευρύχωρη καμπίνα της σειράς έχει να επιδείξει ένα ψηφιακό cockpit με δύο οθόνες 10 ιντσών και συνδεσιμότητα μέσω του συστήματος ενημέρωσης και ψυχαγωγίας SYNC, το οποίο είναι συμβατό με ασύρματο Android Auto και Apple Carplay.

Το νέο εξηλεκτισμένο μοντέλο διαθέτει τα ίδια προηγμένα συστήματα υποβοήθησης οδηγού με τα βενζινοκίνητα και πετρελαιοκίνητα Tourneo Connect, τα οποία έχουν ήδη αποσπάσει τη μέγιστη βαθμολογία πέντε αστέρων από τον ανεξάρτητο οργανισμό ασφαλείας Euro NCAP.

Ford Tourneo Connect PHEV

Η σουίτα τεχνολογιών περιλαμβάνει εκτός των άλλων: Pro Trailer Backup Assist, Intelligent Adaptive Cruise Control με Stop & Go, Lane-Keeping System και Exit Warning.

Διαβάστε Επίσης

Οι εκδόσεις εξοπλισμού είναι τρεις: Trend, Titanium και Active με στοιχεία όπως ζάντες αλουμινίου 16 ή 17 ιντσών, ψηφιακές ενδείξεις, ράγες οροφής, φιμέ κρύσταλλα και πανοραμική οροφή ανάλογα με το επίπεδο εξοπλισμού.

Ford Tourneo Connect PHEV

Το υβριδικό σύστημα εξυπηρετείται από έναν έναν βενζινοκινητήρα 1,5 λίτρων τεχνολογίας EcoBoost, μαζί με μια μπαταρία υψηλής τάσης, έναν ηλεκτροκινητήρα και ένα αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 6 σχέσεων. Η συνδυαστική απόδοση είναι στους 150 ίππους με μέγιστη ροπή στα 350 Nm.

Το μοντέλο μπορεί να κινηθεί και αμιγώς ηλεκτρικά για περισσότερα από 100 χλμ. Σε αυτή τη συνθήκη κατάλληλο είναι το πρόγραμμα EV Now που χρησιμοποιεί μόνο τον ηλεκτροκινητήρα. Υπάρχουν και άλλα τρία προγράμματα για έξυπνη διαχείριση της ενεργειακής απόδοσης.

Ford Tourneo Connect PHEV

Για ταξίδια μεγάλων αποστάσεων η μπαταρία ιόντων λιθίου έχει τη δυνατότητα ταχυφόρτισης σε δημόσιους φορτιστές συνεχούς ρεύματος (DC) με ισχύ έως και 50 kW, ενώ η επαναφόρτισή της με εναλλασσόμενο ρεύμα (AC) στο σπίτι ή σε wallbox είναι εφικτή με ισχύ έως και 11 kW.

Τέλος, οι χρήστες του Tourneo Connect PHEV μπορούν να κατεβάσουν την εφαρμογή FordPass, η οποία μπορεί να δείξει την υπολειπόμενη ηλεκτρική αυτονομία, τα επίπεδα φόρτισης της μπαταρίας και το χρόνο μέχρι την ολοκλήρωση της φόρτισης.

Για μεγαλύτερη ευκολία, η εφαρμογή είναι σε θέση να ενεργοποιήσει επίσης ειδοποιήσεις για τη συντήρηση του οχήματος και κλείδωμα και ξεκλείδωμα των θυρών εξ αποστάσεων.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network