SV Rover: η πιο ακραία εκδοχή του Defender που έχεις δει

Κατασκευασμένο από την Scarbo Vintage, είναι διαθέσιμο σε εκδόσεις με κινητήρα βενζίνης και αμιγώς ηλεκτρικό και ισχύ που υπερβαίνει τους 1.000 ίππους.

SV Rover
SV Rover
SV Rover
SV Rover
SV Rover
SV Rover
SV Rover
SV Rover
SV Rover
SV Rover
SV Rover
SV Rover
SV Rover
SV Rover

Καλωσήρθες σε ένα από τα πιο τρελά project που έχουμε δει μέχρι στιγμής το 2024. Ένα όχημα που χρησιμοποιεί σαν βάση το Land Rover Defender, για να καταλήξει σε κάτι που φαντάζει ακραίο για να κινηθεί σε οποιονδήποτε δημόσιο δρόμο. Σε περίπτωση πάντως που αναρωτιέσαι, το SV Rover όπως ονομάζεται, είναι νόμιμο για χρήση στο δρόμο, αν και είναι απορίας άξιο πώς το κατάφερε.

Διαβάστε Επίσης

Το SV προκύπτει από τα αρχικά της εταιρείας που επιμελήθηκε τη μετατροπή του. Η Scarbo Vintage έχει έδρα στη νότια Καλιφόρνια και πολύ λογικά θα υπέθετε κανείς πως ένα τέτοιο όχημα θα μπορούσε να είναι μόνο made in USA. Αυτό που έχουμε εδώ, πέρα από τον βασικό κορμό ενός Defender 90, είναι ένα διθέσιο τετρακίνητο, με δύο επιλογές σε επίπεδο κινητήρων.

SV Rover

Ισχύς πάνω από 1.000 ίππους

Η πρώτη αφορά έναν υπερτροφοδοτούμενο V8 1.100 ίππων με αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων, ή μια ηλεκτρική εναλλακτική απόδοσης 1.005 ίππων. Αυτό σημαίνει πως όποια έκδοση κι αν επιλέξεις, θα έχεις στο δεξί σου πόδι διαθέσιμη ισχύ που υπερβαίνει εκείνη μιας Bugatti Veyron κι αυτό από μόνο του είναι αρκετό για να αντιληφθείς τον παραλογισμό που συνοδεύει τη συγκεκριμένη κατασκευή.

SV Rover

Σε άλλα νέα, το SV Rover σου δίνει τη δυνατότητα μέσω διάφορων modes να επιλέγεις μετάδοση της κίνησης στους δύο τροχούς, κοντές και μακριές σχέσεις και κλείδωμα διαφορικών. Οι αεραναρτήσεις με τις οποίες είναι εφοδιασμένο το SV Rover έχουν διαδρομή 76 εκατοστά, κάτι που σημαίνει πως δύσκολα κάτι θα σταθεί εμπόδιο στο δρόμο σου. Και φυσικά οι τροχοί, που και μόνο λόγω μεγέθους θα μπορούσαν να αποτελούν ξεχωριστό κεφάλαιο στην εμφάνιση του αυτοκινήτου. Έχουν διάμετρο 40 ιντσών και φιλοξενούν φρένα που φέρουν την υπογραφή της Brembo.

Εκτόπισμα επιπέδου Hummer H1

Τα στρογγυλά φώτα LED τόσο μπροστά όσο και πίσω αποτελούν τυπικό δείγμα γραφής της Land Rover, όμως αυτό που μαγνητίζει το βλέμμα στο SV Rover, είναι οι τεράστιοι θόλοι των τροχών και η αντίστοιχα τεράστια ποσότητα μετάλλου που έχει προστεθεί σε όλο το αμάξωμα. Το οποίο περιλαμβάνει μερικές γερές δόσεις από ανθρακονήματα και αλουμίνιο.

SV Rover

Από τη στιγμή που θα καταφέρεις να αναρριχηθείς στην καμπίνα, αυτό που αντικρίζεις είναι ένα μάλλον μίνιμαλ εσωτερικό, με δύο ψηφιακές οθόνες 12 ιντσών, καθίσματα με επένδυση Alcantara και... that's all folks.

SV Rover

Ο Joe Scarbo, Διευθύνων Σύμβουλος της Scarbo Vintage, αναφέρει σχετικά με το νέο δημιούργημα της εταιρείας του: "Το SV Rover αντιπροσωπεύει ένα νέο άκρο όσον αφορά την ισχύ, την ευελιξία και την ικανότητα εκτός δρόμου. Είμαστε ενθουσιασμένοι που αποκαλύπτουμε αυτό το επαναστατικό όχημα, το οποίο συνδυάζει τη νοσταλγία του κλασικού βρετανικού σχεδιασμού, με τη σύγχρονη αμερικανική δύναμη και τεχνολογία για να προσφέρει μια μοναδική οδηγική εμπειρία".

Εκείνο που δεν μας είπε, είναι η τιμή του SV Rover, όμως υπάρχουν κάποια δεδομένα που μπορούν να μας δώσουν μια αίσθηση. Όπως είναι τα δύο μοντέλα της Scarbo Vintage που έχουν προηγηθεί, ένα κλασικό αγωνιστικό εμπνευσμένο από την F1 και η εκδοχή μιας Singer Porsche. Τα οποία κοστίζουν λίγο πάνω από 200.000 και 700.000 ευρώ αντίστοιχα. Ίσως λοιπόν να έχει λογική το SV Rover να βρίσκεται κάπου ανάμεσα.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network