Τρομοκρατική ενέργεια: Έκαψαν 15 αυτοκίνητα Tesla-ποιος ανέλαβε την ευθύνη

Τα αυτοκίνητα της Tesla έγιναν στόχος ομάδας που ανέλαβε την ευθύνη με ανώνυμη επιστολή στην ιστοσελίδα Indymedia

Tesla cars fire

Η πυροσβεστική υπηρεσία στα περίχωρα της Φρανκφούρτης ενημερώθηκε για πυρκαγιά σε πάρκινγκ οχημάτων της Tesla γύρω στις 3:20 π.μ. τα ξημερώματα της περασμένης Τετάρτης. Μέχρι να φτάσει στο σημείο, η πυρκαγιά είχε επεκταθεί σε αρκετά οχήματα και χρειάστηκε περίπου μία ώρα μέχρι να τεθεί υπό έλεγχο.

Μέχρι εδώ ακούγεται σαν ένα συνηθισμένο -ατυχές- περισταστικό. Το περίεργο όμως, είναι πως αυτό που συνέβη, ήταν μια σκόπιμη ενέργεια που είχε σαν στόχο αυτοκίνητα της Tesla. 

Διαβάστε Επίσης

Σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων, συνολικά 15 ηλεκτρικά οχήματα της Tesla καταστράφηκαν στην πυρκαγιά, ενώ εκπρόσωπος της αστυνομίας υπολόγισε το κόστος των ζημιών σε περίπου 500.000 ευρώ.

Εκείνο που ακολούθησε, ήταν μια ανώνυμη επιστολή που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα de.Indymedia.org και μέσω της οποίας έγινε η ανάληψη της ευθύνης για την ενέργεια που είχε ως στόχο την Tesla.

H επιστολή είχε τον εύγλωττο τίτλο "Teslas flambe" και κατονόμαζε την αμερικανική εταιρεία ως έναν από τους "πιο εξέχοντες εχθρούς" της ομάδας που την συνέταξε. Ανάμεσα στα όσα αναφέρονται στην επιστολή, περιλαμβάνεται και αναφορά στον χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας γενικότερα, με αφορμή την πρόσφατη έκθεση IAA Mobility που έλαβε χώρα στο Μόναχο.

Αναφορά στις συνθήκες εξόρυξης πρώτων υλών

"Όλες οι εταιρείες παρουσίασαν τα λαμπερά τους μοντέλα και αλληλοσυγχαίρονταν για τα οικονομικά τους αποτελέσματα στις καλά κλιματιζόμενες αίθουσες συνεδριάσεων. Την ίδια ώρα, οι ζωές πολλών ανθρώπων καταστράφηκαν εξαιτίας πυρκαγιών στην Πορτογαλία και το Μάουι και από τις πλημμύρες στην Σλοβενία και την Αυστρία".

Στην επιστολή γίνεται επίσης αναφορά στις άσχημες συνθήκες υπό τις οποίες γίνεται η εξόρυξη των πρώτων υλών (λίθιο, κοβάλτιο) που απαιτούνται για την κατασκευή των μπαταριών ηλεκτρικών μοντέλων, καθώς και στην ανάγκη χρησιμοποίησης ορυκτών καυσίμων για την μεταφορά τους.

Tesla cars fire

Πάντως με αφορμή τη συγκεκριμένη ενέργεια, μάθαμε και κάτι ακόμη. Ότι σε αντίθεση με το αφήγημα που θέλει ενδεχόμενη φωτιά σε ηλεκτρικό αυτοκίνητο να είναι εξαιρετικά δύσκολο να αντιμετωπιστεί, στην περίπτωση των Tesla, οι φλόγες τελικά τέθηκαν υπό έλεγχο αρκετά σύντομα.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network