Σε τροχιά ανόδου η SEAT-Cupra με ρεκόρ κερδοφορίας

Η SEAT σημείωσε αύξηση εσόδων 37,8% το πρώτο εξάμηνο του έτους και αύξηση πωλήσεων κατά 89% στην ελληνική αγορά, απόρροια – μεταξύ άλλων - και της καλής πορείας του brand Cupra.

SEAT geniki

Η SEAT σημείωσε ρεκόρ οικονομικών αποτελεσμάτων στο πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους. Τα έσοδα έφτασαν στα 7,411 δισ. ευρώ, έναντι 5,377 δισ. ευρώ της αντίστοιχης περιόδου πέρυσι που μεταφράζεται σε αύξηση 37,8%, την μεγαλύτερη στην ιστορία της εταιρείας.

Βασικός πυλώνας αυτής της επιτυχίας είναι η αύξηση πωλήσεων. Η μεν SEAT κατέγραψε πωλήσεις 261.400 αυτοκινήτων σημειώνοντας αύξηση 28,1% ενώ η Cupra παρέδωσε στο ίδιο διάστημα 107.300 αυτοκίνητα επιτυγχάνοντας αύξηση 56,9%. Αξίζει να σημειωθεί πως ειδικά για την Cupra – ένα brand που λανσαρίστηκε το 2018 – οι συνολικές πωλήσεις έχουν ξεπεράσει τις 400.000 μονάδες μέχρι σήμερα.

Διαβάστε Επίσης

Το πιο δημοφιλές μοντέλο στον πίνακα πωλήσεων ήταν το SUV Cupra Formentor με 60.900 μονάδες ακολουθούμενο από το ηλεκτρικό Cupra Born με ταξινομήσεις 18.900 ευρώ. Στη γκάμα SEAT το μοντέλο Arona κέρδισε τη μερίδα του λέοντος με 53.600 πωληθείσες μονάδες ακολουθούμενο από το Ibiza με πωλήσεις 43.800 μονάδων.

Cupra geniki
Η διευρυμένη γκάμα Cupra

Αισιοδοξία διάχυτη και στις δηλώσεις

"Αποτελεί ορόσημο για εμάς το γεγονός ότι καταφέραμε να σημειώσουμε τα καλύτερα αποτελέσματα στο πρώτο εξάμηνο του έτους. Η σκληρή δουλειά μας πήγε ακόμα πιο μακριά απ’ ότι μπορούσαμε να φανταστούμε, λαμβάνοντας υπόψη τις προκλήσεις που κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε κατά τη διάρκεια της χρονιάς" εξήγησε ο CEO της SEAT & Cupra, Wayne Griffiths και συμπλήρωσε: "Η SEAT βρίσκεται σε περίοδο μεταμόρφωσης και έχουμε ακόμα περιθώριο ανάπτυξης. Ο στόχος μας είναι να σημειώσουμε ακόμα μεγαλύτερα λειτουργικά κέρδη και να γίνουμε πιο βιώσιμη και κερδοφόρα εταιρεία τα επόμενα χρόνια".

Aπό την πλευρά του ο David Powels, αντιπρόεδρος οικονομικών και IT της SEAT δήλωσε με τη σειρά του: "Η δομή της SEAT είναι πιο ισχυρή σήμερα και τα νούμερα από το πρώτο εξάμηνο του χρόνου δείχνουν ότι είμαστε στη σωστή κατεύθυνση.

Τώρα, η εταιρεία θα συνεχίσει να επικεντρώνεται στις προτεραιότητες στρατηγικής καθώς επίσης και στη διαχείριση εσόδων και βελτίωσης αποτελεσματικότητας, προκειμένου να πετύχει ακόμα πιο δυνατά οικονομικά αποτελέσματα".

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network